02:55 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (101)
0 01
Βρείτε μας

Η νέα δομή είναι προσωρινή, ενώ όπως διευκρίνισε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, θα υπάρξει μόνιμη δομή στη Λέσβο.

Στο νέο προσωρινό κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στο Πεδίο Βολής, στη Λέσβο, θα έχουν δυνατότητα να εγκατασταθούν το σύνολο όσων διέμεναν πριν στη Μόρια, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη

Ήδη έχουν τοποθετηθεί στη νέα δομή σκηνές με 5.000 κρεβάτια, ενώ η εγκατάσταση στη νέα δομή είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική, όπως διευκρίνισε ο υπουργός. 

«Όταν κάποιος έχει μπει στη χώρα μας, είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τους νόμους της. Οι όποιες πέσεις μπορεί να ασκηθούν δεν θα αλλάξουν αυτή την πολιτική» υπογράμμισε. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «μόνιμη δομή θα υπάρξει στη Λέσβο» και πρόσθεσε ότι «είναι ευθύνη της Πολιτείας να προστατεύσει τους τοπικούς πληθυσμούς των νησιών, αλλά και να προστατεύσει συνολικά τη χώρα με τη μείωση των μεταναστευτικών ροών».

Επισήμανε, μιλώντας στα «Παραπολιτικά», ότι η Υπηρεσία Ασύλου λειτουργεί κανονικά και συνεχίζει να εξετάζει αιτήματα «στέλνοντας και ένα μήνυμα στους λίγους που δημιουργούν προβλήματα, τα οποία δεν θα γίνουν ανεκτά, ότι όποιος θέλει να φύγει από εκεί θα πρέπει να πάει κανονικά με την προβλεπόμενη διαδικασία ασύλου».

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, η Υπηρεσία Ασύλου στη Λέσβο ξεκινά τηλεσυνεντεύξεις αποκλειστικά και μόνο για όσους βρίσκονται μέσα στη νέα προσωρινή δομή του Πεδίου Βολής, ενώ όλα τα προηγούμενα ραντεβού ακυρώνονται.

Υπενθυμίζεται ότι φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του. Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες βρέθηκαν στους δρόμους, ενώ το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες. 

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (101)
Tags:
δομή φιλοξενίας, δομή μεταναστών, Λέσβος, Μόρια, μεταναστευτικό, Νότης Μηταράκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK