01:55 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (105)
0 0 0
Βρείτε μας

Ξεκάθαρο μήνυμα ως προς τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στη Λέσβο μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δεν θα φύγει κανείς μετανάστης και πρόσφυγας από τη Λέσβο αν δεν περάσει από τη νέα δομή στο Καρά Τεπέ και δεν ακολουθήσει τις διαδικασίες νομιμοποίησής του, ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης αν θα μπουν ή όχι οι αιτούντες άσυλο στη δομή, υπογραμμίζοντας πως αυτή τη στιγμή γίνεται διανομή φυλλαδίων στη γλώσσα τους.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορεί κανείς έξω χωρίς να έχει τα νόμιμα έγγραφα, θα συμμορφωθούν όλοι γιατί έτσι ορίζει ο ευρωπαϊκός και ο ελληνικός νόμος» τόνισε ο υπουργός ο οποίος βρίσκεται στη Λέσβο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τους τελευταίους μήνες οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο νησί έχουν μειωθεί από 23.000 σε 12.000.

Επίσης, 2.000 άτομα θα φύγουν τις επόμενες ημέρες ενώ υπάρχει σχεδιασμός μέχρι τα Χριστούγεννα να φύγουν οι μισοί και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα.

Τέλος, ανέφερε πως δεν υπάρχουν πλέον ροές καθώς φυλάσσονται και τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα, θα μείνουν ελάχιστοι στο νησί είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν στον δρόμο, στη Λέσβο, μετά την καταστροφή της δομής στη Μόρια και, μάλιστα, την Παρασκευή (11/09), στήθηκε αυτοσχέδιος καταυλισμός στο Καρά Τεπέ όπου δεν έλειψαν τα επεισόδια.

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (105)
Tags:
ΚΥΤ Μόριας, Λέσβος, καταστροφή, δομή φιλοξενίας, Καρά Τεπέ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK