18:15 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (418)
0 01
Βρείτε μας

«Τώρα που έρχεται και ο χειμώνας δεν νομίζω ότι η νεολαία θα πηγαίνει στα μπαράκια το βράδυ. Θα πρέπει να κάθεται και να διαβάζει, γιατί ανοίγουν τα πανεπιστήμια».

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων, επέστησε την προσοχή όλων και την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

«Άνοιξαν τα σχολεία και τώρα τα πράγματα δυσκολεύουν» είπε η κα Παγώνη μιλώντας στο Star, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στις σχολικές τους τάξεις με μάσκες, καθώς η μάσκα «είναι η ασφάλεια των παιδιών, των οικογενειών τους και του περιβάλλοντος γύρω από αυτά».

Αναφερόμενη στους γονείς που αντιδρούν στη χρήση μάσκας από τα παιδιά τους, η κα Παγώνη τόνισε ότι οι αντιδράσεις αυτές δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

«Δύο ομάδες παιδιών φόρεσαν μάσκες. H μία ήταν στο σχολείο και η άλλη έτρεξε. Και στις δύο περιπτώσεις οι ερευνητές είδαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και κανένας κίνδυνος από τη χρήση μάσκας», ενώ πρόσθεσε πως «οι γονείς έχουν την ευθύνη για τα παιδιά τους και θα πρέπει να τα προστατεύουν. Όταν λέμε "προστατεύω τα παιδιά μου", σημαίνει ότι φοράμε μάσκα». 

Παράλληλα, κάλεσε τους δύσπιστους να επισκεφθούν το ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων προκειμένου να πεισθούν ότι η χρήση μάσκας δεν εγκυμονεί κίνδυνο.

«Ας πάνε να δουν πώς έχουν σωθεί παιδιά με σοβαρές ασθένειες που κάνουν σχήματα ιδιαίτερα βαριά και έχουν προβλήματα ιδιαίτερα από τις λοιμώξεις και τις ιώσεις και ζούνε όλη μέρα με τις μάσκες» συμπλήρωσε η ειδικός.

Ακόμη, η κα Παγώνη συμπλήρωσε πως ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχουμε περάσει ακόμη στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. 

«Είμαστε στο πρώτο κύμα ακόμη, που έχει πολλές εξάρσεις και πολλές υφέσεις. Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει τριψήφιος που είναι δύσκολος αριθμός και ανεβοκατεβαίνει. Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχε μία μείωση, αλλά την άλλη μέρα είχαμε έξαρση» είπε.

Σχετικά με μία πιθανή υποχρεωτική επιβολή της χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους στην Αττική, η κα Παγώνη σημείωσε ότι ασυζητητί στους εσωτερικούς χώρους πρέπει όλοι να κυκλοφορούν με μάσκα, ενώ και έξω «όπου υπάρχει συνωστισμός και καταγράφονται πολλά κρούσματα θα πρέπει και εκεί να μπαίνει μάσκα».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (418)
Tags:
ΕΙΝΑΠ, υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκες, μάσκα, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, σχολείο, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, κρούσμα, μέτρα προστασίας, Μέτρα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK