17:39 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (428)
0 0 0
Βρείτε μας

Στο «κόκκινο» βρίσκεται για ακόμη μια μέρα η Αττική, καθώς συγκέντρωσε ξανά τη συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών κρουσμάτων.

Την αρνητική «πρωτιά» όσον αφορά τον εντοπισμό των περισσότερων κρουσμάτων της COVID-19 για τις τελευταίες 24 ώρες, πήρε και πάλι η Αττική.

Πιο συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το απόγευμα της Δευτέρας ανακοίνωσε 180 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Μάλιστα, 22 από τα νέα περιστατικά συνδέονται με γνωστές συρροές και 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έτσι, πλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13.420, εκ των οποίων το 55,4% άνδρες, ενώ 2.419 (18,0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.789 (43,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 59 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 70 έτη, ενώ 12 (22,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, από τα 180 νέα περιστατικά, τα 102 εντοπίζονται στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων οκτώ συνδέονται με συρροές, ενώ τρία αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Κικίλιας: Εξετάζεται η επιβολή τοπικών μέτρων στην Αττική

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στην πιθανότητα λήψης τοπικών περιοριστικών μέτρων στην Αττική, διευκρινίζοντας ωστόσο στο ΟΡΕΝ, πως δεν γίνεται να ληφθούν «αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια».

«Η Επιτροπή προσανατολίζεται, αν χρειαστεί, σε τοπικά μέτρα σε επίπεδο Δήμων στην Αττική. Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. Να εξηγήσω ότι η Αττική περιλαμβάνει πέντε εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής».

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε πως τα στοιχεία αναλύονται και «η Πολιτική Προστασία εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση». 

«Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο Δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (428)
Tags:
χάρτης, γεωγραφική κατανομή, κατανομή, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, κρούσμα, Αθήνα, Περιφέρεια Αττικής, Αττική, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK