06:42 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (229)
0 0 0
Βρείτε μας

Έναν πρώτο απολογισμό για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν σήμερα τα σχολεία σε συνθήκες κορονοϊού, έκανε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Mε το άνοιγμα των σχολείων, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σχολίασε το πώς κύλησε η πρώτη μέρα με την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις.

Όσον αφορά την πιθανότητα να αυξηθούν τα κρούσματα της COVID-19, τώρα που χτύπησε και πάλι το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά, η υπουργός επεσήμανε πως «όλοι έχουμε μια αγωνία και ως υπεύθυνοι πολιτικοί και ως γονείς, αλλά ακολουθούμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων, και θυμίζω ότι η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες. Έχουμε υποχρέωση να επιστρέψουμε τα παιδιά στον φυσικό τους χώρο και ο φυσικός του χώρος είναι το σχολείο».

Αναφορικά με τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα σχολεία και τον... σάλο που ξέσπασε στο Twitter, η κα Κεραμέως υπογράμμισε πως «στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων όλα κύλησαν πολύ ομαλά και πρέπει να ευχαριστήσουμε εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές που εφάρμοσαν υποδειγματικά μέτρα που είναι δύσκολα και δυσάρεστα, αλλά είναι σωτήρια και απαραίτητα για την υγεία όλων μας. Είδαμε παιδιά να βάζουν τη μάσκα στην καθημερινότητα τους», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν είναι δική της αρμοδιότητα η αποστολή και παράδοση των μασκών στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Μάλιστα, η κα Κεραμέως δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο περιστατικό βίας σε βάρος εκπαιδευτικού στα Χανιά από γονέα που αρνήθηκε να φορέσει μάσκα στα παιδιά του.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως ήρθε σε επαφή με τον εκπαιδευτικό και τον Διευθυντή του σχολείου και τους μετέφερε πως «θα κάνουμε οτιδήποτε για την προστασία όλων των εκπαιδευτικών, αμέσως ετοιμάσαμε αναφορά για την Εισαγγελία. Στο πρόσωπο αυτού του εκπαιδευτικού βλέπω τους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας και τονίζω ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές».

Τέλος, η κα Κεραμέως εκτιμά πως θα υπάρξουν κρούσματα της COVID-19 στα σχολεία και γι' αυτόν τον λόγο «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κρούσματα και στα σχολεία, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν τα παιδιά, όπως και όλοι μας, υπό τα νέα δεδομένα».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (229)
Tags:
υποχρεωτική χρήση μάσκας, χειρουργική μάσκα, υφασμάτινη μάσκα, αυτοσχέδια μάσκα, μάσκα προστασίας, μάσκες, μάσκα, Κρήτη, καθηγητής, γονείς, Χανιά, ξύλο, ξυλοδαρμός, άνοιγμα σχολείων, δημοτικό σχολείο, σχολεία, σχολείο, Νίκη Κεραμέως, μαθήματα, μαθήτρια, μαθητές, μαθητής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK