22:44 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (564)
0 11
Βρείτε μας

Το λάθος που είχε σαν αποτέλεσμα μάσκες που δόθηκαν σε μαθητές να είναι τεράστιες, καλύπτοντας όλο το πρόσωπο, εξηγεί η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας.

Μία ασάφεια στη διατύπωση για τις διαστάσεις που θα πρέπει να έχει η μάσκα η οποία στη συνέχεια θα δίνονταν σε σχολικές μονάδες στην Ελλάδα, ήταν ο λόγος που σήμερα μαθητές βρέθηκαν με προστατευτικές μάσκες… full face. 

Όπως εξήγησε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, οι αρμόδιες επιτροπές συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες μαθητών και εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, ωστόσο, τα μεγέθη που πρότειναν αφορούσαν το ύφασμα πριν τη συρραφή και όχι το τελικό μέγεθος. Η ασαφής διατύπωση οδήγησε στις τεράστιες μάσκες

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών. Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου».

Επισημαίνεται ότι οι σωστές προδιαγραφές επαναδιατυπώθηκαν και θα αποσταλούν εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για τον διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (564)
Tags:
άνοιγμα σχολείων, σχολεία, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υφασμάτινη μάσκα, μάσκα προστασίας, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK