00:51 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (348)
0 01
Βρείτε μας

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος αναφέρεται στις αντιδράσεις για τη χρήση μάσκας και σε όσους δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορονοϊός.

Την πεποίθηση ότι οι ενημερωμένοι πολίτες είναι η συντριπτική πλειοψηφία, ενώ οι «αντιεπιστημονικές απόψεις μιας μικρής μερίδας πολιτών δεν είναι ισοδύναμες με τις απόψεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας» εκφράζει ο Ηλίας Μόσιαλος

Όπως αναφέρει ο καθηγητής σε ανάρτησή του:

Είναι αναμενόμενο ότι ορισμένα ΜΜΕ θα προβάλουν όσους αρνούνται να εφαρμόσουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ο κορονοϊός αλλά είναι κατασκεύασμα μιας διεθνούς συνωμοσίας για να περιοριστούν οι ελευθερίες μας».

Τάσσεται υπέρ στο να ακούγονται όλες οι απόψεις σημειώνοντας:

«Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι απόψεις έχουν την ίδια βαρύτητα. Οι αντιεπιστημονικές απόψεις μιας μικρής μερίδας πολιτών δεν είναι ισοδύναμες με τις απόψεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ενημερωμένων πολιτών».

Προσθέτει:

«Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διαφωνούν με τον τρόπο που υλοποιούνται συγκεκριμένα μέτρα, με τις καθυστερήσεις η τις ελλείψεις και τις αστοχίες. Και αυτές οι απόψεις θα πρέπει να προβάλλονται γιατί μόνο έτσι θα βελτιωθεί η αποδοτικότητα των μέτρων και της πολιτείας, θα ακουστούν νέες ιδέες και θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις».

Καλεί τέλος τη συντριπτική πλειοψηφία των ενημερωμένων πολιτών να πάψει να είναι σιωπηλή.

«Πρέπει να γίνει η ενεργή πλειοψηφία. Με τις διαφωνίες της, την κριτική της στάση, τη διάθεση να λύνει και όχι να επιτείνει προβλήματα. Η πλειοψηφία αυτή θα προστατεύσει και την μικρή μειοψηφία των αρνητών. Χωρίς να δέχεται ότι όλα είναι τέλεια. Αυτά είναι για τους αφελείς. Αλλά αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και επιδιώκοντας να συμβάλει στην προώθηση των καλύτερων λύσεων».

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (348)
Tags:
υποχρεωτική χρήση μάσκας, υφασμάτινη μάσκα, μάσκα προστασίας, αυτοσχέδια μάσκα, μάσκα, COVID-19, κορονοϊός, Ηλίας Μόσιαλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK