17:41 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την ευαισθητοποίηση της Πολιτείας προκάλεσε το σκηνικό βίας σε σχολείο στα Χανιά, με θύμα έναν καθηγητή που δεν άφησε μαθητή να μπει στο σχολείο επειδή δεν φορούσε μάσκα.

Την κινητοποίηση των Αρχών προκάλεσε ο ξυλοδαρμός καθηγητή του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου από πατέρα που αρνήθηκε να φορέσει μάσκα στο παιδί του.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας που επιτέθηκε στον εκπαιδευτικό, οδηγήθηκε ήδη στο αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Μάλιστα, και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τόνισε πως ήρθε σε επαφή με τον εκπαιδευτικό και τον Διευθυντή του σχολείου και τους μετέφερε πως «θα κάνουμε οτιδήποτε για την προστασία όλων των εκπαιδευτικών, αμέσως ετοιμάσαμε αναφορά για την Εισαγγελία. Στο πρόσωπο αυτού του εκπαιδευτικού βλέπω τους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας και τονίζω ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές».

Το θύμα της επίθεσης, μίλησε στο zarpanews.gr και αποκάλυψε πως φέρει πλέον δύο αυτοκόλλητα ράμματα στο πρόσωπο από την επίθεση του 39χρονου πατέρα.

«Στην πόρτα της αυλής του σχολείου στέκονταν δυο υποδιευθυντές και ένας ακόμα καθηγητής που μοίραζε τις μάσκες. Εγώ ήμουν πιο μέσα με άλλους δυο και επιτηρούσαμε» ανέφερε στο τοπικό μέσο.

Όπως είπε, δεν είχε προηγούμενα με τον γονέα, καθώς έλειπε από το σχολείο τα τελευταία πέντε χρόνια. «Να σημειώσω ότι έλειπα από το σχολείο πέντε χρόνια και φέτος γύρισα, δεν γνωρίζω δηλαδή τα παιδιά» είπε ο καθηγητής του γυμνασίου στα Χανιά.

«Ξαφνικά βλέπω έναν μαθητή που μπήκε στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα. Του φώναξα και του είπα να βάλει μάσκα. Αυτός είπε ότι “μάσκα δεν βάζει”. Απάντησα ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να περάσει έξω από την αυλή» διηγείται ο καθηγητής.
Tags:
υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκα προστασίας, αυτοσχέδια μάσκα, υφασμάτινη μάσκα, χειρουργική μάσκα, μάσκες, μάσκα, μαθήματα, μαθητές, μαθητής, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, σχολείο, Χανιά, Κρήτη, δάσκαλοι, καθηγητής, καθηγητές, ξυλουργός, ξύλο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK