13:25 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
COVID-19 Ελλάδα (297)
0 12
Βρείτε μας

Αρκετοί μαθητές βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία... έκπληξη κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων καθώς η μάσκα που τους δόθηκε κάλυπτε όλο το πρόσωπό τους.

Οι μάσκες προστασίας κατά του κορονοϊού που δόθηκαν στους μαθητές πρωταγωνίστησαν στο άνοιγμα των σχολείων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, εν μέσω της πανδημίας.

Βέβαια, αυτό συνέβη καθώς οι διαστάσεις τους ήταν λανθασμένες, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να είναι να σαν φοράνε… full face

Νωρίτερα σήμερα, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, με ανακοίνωσή της εξήγησε πως οι αρμόδιες επιτροπές συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες μαθητών και εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, ωστόσο, τα μεγέθη που πρότειναν αφορούσαν το ύφασμα πριν τη συρραφή και όχι το τελικό μέγεθος.

Έτσι, η ασαφής διατύπωση οδήγησε στις τεράστιες μάσκες.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, το έργο της κατασκευής των μασκών έπρεπε να επιμεριστεί σε διάφορες εταιρείες, με κάποιες από αυτές να τις φτιάχνουν λάθος.

Μάλιστα, δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσες μάσκες ακριβώς κατασκευάστηκαν λάθος, αλλά οι εκτιμήσεις λένε πως πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα η «χασούρα» από την αστοχία.

Οι συγκεκριμένες μάσκες όπως είναι λογικό, θα πρέπει να αντικατασταθούν και να φτιαχτούν από την αρχή.

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση μοίρασε μάσκες – κουκούλες

Παράλληλα, κριτική στην κυβέρνηση για τις τεράστιες μάσκες, άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Οι μάσκες-κουκούλες που μοίρασε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στους μικρούς μαθητές για το άνοιγμα των σχολείων, όπως φαίνεται από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, θα ήταν για γέλια εάν δεν ήταν για κλάματα και άκρως επικίνδυνες» αναφέρει σε ανάρτησή του.

Όπως σημειώνει, «για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται το επιτελικό μπάχαλο του κ. Μητσοτάκη και της κ. Κεραμέως», σχολιάζοντας «εκτός εάν η υπουργός μας ενημερώσει ότι ο μέσος όρος των μασκών ήταν στο σωστό μέγεθος».

«Οι παλινωδίες των κ.κ. Μητσοτάκη-Κεραμέως είναι αυτές που τροφοδοτούν τις επικίνδυνες συνωμοσιολογικές θεωρίες. Τους καλούμε επιτέλους να σοβαρευτούν και να προχωρήσουν στην απαραίτητη προμήθεια κατάλληλων μασκών για όλους τους μαθητές» καταλήγει.

«Πάγο» στην παραγωγή μασκών βάζει η ΚΕΔΕ

Ταυτόχρονα, και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), τοποθετήθηκε στο ζήτημα των μασκών που διανέμονται στα σχολεία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας. Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση της COVID-19».

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (297)
Tags:
άνοιγμα σχολείων, σχολεία, σχολείο, μαθήματα, μαθήτρια, μαθητές, μαθητής, COVID-19, κορονοϊός, υποχρεωτική χρήση μάσκας, χειρουργική μάσκα, υφασμάτινη μάσκα, αυτοσχέδια μάσκα, μάσκα προστασίας, μάσκα, μάσκες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK