19:26 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (268)
0 02
Βρείτε μας

Πρωτόκολλα που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση όσων προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας.

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, εξήγησε πως η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανένα χωρίς να τον καλύψει και πως υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο κλείνοντας στην ολομέλεια της Βουλής τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που κυρώνει τις δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκαν τον περασμένο Αύγουστο.

«Hδη ετοιμάζουμε τα κατάλληλα και απαραίτητα πρωτόκολλα που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση όσων προσβλήθηκαν από την COVID 19, διότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το κομμάτι αυτό».

Παράλληλα, απαντώντας στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευση για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, σχετικά για την μεγάλη τομή που σχεδιάζεται στην πρωτοβάθμια Υγεία, με την λειτουργία Μονάδων Χρόνιων Παθήσεων και των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας, ο υφυπουργός τόνισε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση των χρόνιων παθήσεων. 

Ο υφυπουργός Υγείας απέρριψε τις αιτιάσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού για την αύξηση των κρουσμάτων, λέγοντας πως δεν είμαστε σε μια γενικευμένη καραντίνα.

«Η χώρα λειτουργεί, η οικονομία λειτουργεί, το θέμα είναι πού βρίσκονται αυτά τα κρούσματα και τι μέτρα λαμβάνουμε».

Αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε πως ενώ ο αρχικός προγραμματισμός της κυβέρνησης ήταν για 2.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού εφέτος, λόγω της πανδημίας που προέκυψε έχουμε ξεπεράσει τις 6.200 προσλήψεις με συγκεκριμένο προγραμματισμό και με μόνιμες προσλήψεις, όχι μόνο λοιπού προσωπικού, αλλά και γιατρών.

«Πράγματι μετατρέψαμε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας σε ΜΕΘ, καθώς και ειδικές χειρουργικές αίθουσες που οι συνθήκες το επέτρεπαν, όταν στο εξωτερικό αναγκάστηκαν να μετατρέψουν διαδρόμους σε ΜΕΘ για να καλύψουν τις ανάγκες τους. 
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (268)
Tags:
πανδημία, υγεία, Υγεία, Βασίλης Κοντοζαμάνης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK