15:21 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (547)
0 06
Βρείτε μας

Για τις μάσκες στα σχολεία έχουν τοποθετηθεί οι ειδικοί, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τη χρήση τους.

Υποχρεωτικές είναι οι μάσκες στα σχολεία που άνοιξαν χτες, Δευτέρα.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να φορούν μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, στους εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο, καθώς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών. Στα νηπιαγωγεία, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας κατά την περίοδο προσαρμογής των νηπίων, από υγιή συνοδό του παιδιού.

Τα ευτράπελα, ωστόσο, δεν έλειψαν στο πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς, είτε με γονείς που έστειλαν τα παιδιά τους δίχως μάσκες στο σχολείο, με αποτέλεσμα να μην τους επιτραπεί η είσοδος, είτε με τεράστιες μάσκες που διανεμήθηκαν στα παιδιά και κάλυπταν όλο το πρόσωπό τους!

Τι λένε οι ειδικοί για τις μάσκες στα σχολεία

Για την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές έχουν μιλήσει ειδικοί και μέλη της επιτροπής για τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

«Αναγκαίο κακό» είχε χαρακτηρίσει τη μάσκα ο επικεφαλής της επιτροπής, Σωτήρης Τσιόδρας, σε τακτική ενημέρωση για την πορεία της COVID-19 στην Ελλάδα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι τα παιδιά θα πρέπει να δουν τη μάσκα σαν παιχνίδι και να μάθουν από τους γονείς πώς χρησιμοποιείται.

«Οι μαθητές θα πρέπει να προετοιμαστούν για τη χρήση της μάσκας από το σπίτι» είχε πει, καλώντας τους γονείς να μη μεταφέρουν άγχος στα παιδιά.

Ο κ. Τσιόδρας είχε προτείνει μάλιστα ένα «διάλειμμα μάσκας» στα σχολεία ώστε τα παιδιά να μπορούν να την αφαιρούν έστω και για λίγο.

«Μπορεί να απαιτηθούν άλλες μορφές διδασκαλίας αν αλλάξουν τα δεδομένα και θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων δεν έχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά στη διασπορά του ιού» ανέφερε.

Η μάσκα θα μείνει όλο τον χρόνο στα σχολεία εκτιμά ο Νικόλαος Σύψας

Από την πλευρά του, ο λοιμωξιολόγος, Νικόλαος Σύψας, εκτίμησε χτες ότι η χρήση μάσκας στα σχολεία θα διατηρηθεί για όλο το σχολικό έτος.

«Η χρήση της μάσκας στα σχολεία θα πάει σίγουρα για όλο το σχολικό έτος, και για του χρόνου θα δούμε» είπε.

Ο κ. Σύψας διαβεβαίωσε πως η «μάσκα είναι απόλυτα ασφαλής για παιδιά άνω των δύο ετών».

«Στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό η μάσκα θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δεν θα πιεστούν πολύ τα παιδιά. Θα τη βγάζουν τα παιδιά στο διάλειμμα για να μην κουράζονται, ενώ το διάλειμμα γίνεται σε ανοιχτό χώρο, και η τάξη δεν θα αλληλεπιδρά με τις άλλες, θα είναι ένα κλειστό σύστημα» πρόσθεσε.

Διαβεβαιώσεις ότι η μάσκα είναι ασφαλής έχει δώσει και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, ο κ. Γώγος είπε:

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τη χρήση μάσκας στα παιδιά παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις, κυρίως σε διάφορες παθήσεις του νευρομυϊκού συστήματος ή σε διαταραχές συμπεριφοράς ή βαριές αναπνευστικές παθήσεις που επιβάλλουν κι άλλα μέτρα, όπως το παιδί να χρειαστεί να μην πάει σχολείο. Οι περιπτώσεις αυτές υπάρχουν στον ΕΟΔΥ, τις ξέρουν οι δάσκαλοι».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (547)
Tags:
κορονοϊός, μάσκα, μάσκες, άνοιγμα σχολείων, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK