20:01 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (408)
0 01
Βρείτε μας

Για οριζόντια εφαρμογή περιοριστικών μέτρων σε όλη την Αττική και όχι σε συγκεκριμένους δήμους έκανε λόγο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής, Νίκος Σύψας. Τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για οριζόντια περιοριστικά μέτρα στο σύνολο του νομού Αττικής και όχι σε συγκεκριμένους δήμους στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Τα μέτρα θα ανακοινωθούν σήμερα και αναμένεται, σύμφωνα με τον ίδιο, να ισχύσουν μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη και μέχρι να υπάρξει κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων. Παράλληλα, τόνισε ότι τα μέτρα που εισηγήθηκε η επιτροπή δεν συνδέονται άμεσα με τον αριθμό των κρουσμάτων ή τον δείκτη R, ο οποίος συνεχίζει να παραμένει κάτω από το 1.

«Αυτό που μας οδηγεί στα νέα μέτρα είναι ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιδημίας στην Αττική, όπως ο αριθμός των διασωληνώσεων, ο αριθμός των νοσηλειών, ο μεγάλος πληθυσμός και η πυκνότητα του πληθυσμού. Πρέπει προκαταβολικά να προστατεύσουμε τα σχολεία. Δεν πρόκειται για γενικευμένο lockdown, αλλά περιοριστικά μέτρα που αφορούν σε όλη την Αττική, οριζόντια σε όλη την Αττική» δήλωσε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος.

Στο μεταξύ, ο κ. Σύψας εξέφρασε την ανησυχία του καθώς, όπως είπε, έχουν ήδη καλυφθεί το 60% των κλινών ΜΕΘ στην Αττική, αν και αυτές θα αυξηθούν σύντομα. Αυτό έχει να κάνει με την άνοδο της μέσης ηλικίας των κρουσμάτων.

«Δεν αφορούν πλέον τα 20-30 έτη που ήταν το καλοκαίρι, αλλά ανεβαίνουν και πηγαίνουμε τώρα σε ηλικίες από 35 έως 55 ετών. Η αύξηση της ηλικίας των κρουσμάτων μας ανησυχεί, γιατί όσο πιο μεγάλος είναι ο άνθρωπος τόσο κινδυνεύει να είναι πιο σοβαρή η νόσος. Πρέπει να προλαμβάνουμε τις καταστάσεις».

Εν κατακλείδι, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε και στις υπερμεγέθεις μάσκες που διανεμήθηκαν χθες σε μαθητές στα σχολεία της χώρας, εκφράζοντας την απορία του πώς γίνεται να παράγεις τόσες μάσκες χωρίς να τις δοκιμάσεις. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Επιτροπή είχε δώσει οδηγίες διαστάσεων, τονίζοντας ότι πρόκειται για τη μάσκα πριν διπλωθεί, δηλαδή το αρχικό κομμάτι υφάσματος πριν ραφτεί, χωρίς να συμπεριλαμβάνει τις πτυχώσεις.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (408)
Tags:
μέτρα προστασίας, πανδημία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK