18:40 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (371)
0 0 0
Βρείτε μας

Τη Δευτέρα αναφέρθηκαν 180 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, ενώ μόνο στην Αττική έφτασαν τα 102, γεγονός που οδηγεί σε νέα μέτρα. Μάλιστα, διεμήνυσε ότι οι επιλογές είναι περιοριστικά μέτρα εγκαίρως ή κατάρρευση του συστήματος.

Αναγκαία και στους εξωτερικούς χώρους, όταν υπάρχει συνωστισμός, θεωρεί τη χρήση μάσκας ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, που εξέφρασε ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανος ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων, καθώς, όπως εξήγησε, οι αριθμοί δείχνουν έξαρση.

«Οι επιλογές είναι ή περιοριστικά μέτρα έγκαιρα ή κατάρρευση του συστήματος» διεμήνυσε.

«Μιλάμε με μεγάλη ανησυχία για τα νούμερα: τον Ιούλιο είχαμε 12 θανάτους, τον Αύγουστο συνολικά 65, τις πρώτες 14 μέρες του Αυγούστου είχαμε 18 θανάτους, τις πρώτες 14 του Σεπτεμβρίου 44 θανάτους. Στα τέλη Ιουλίου είχαμε 7 ανθρώπους στην Εντατική, χθες είχαμε 59 στην Αττική. Μια μεγάλη κυκλοφορία του ιού, υπάρχει ανάγκη να περιορίσουμε την κυκλοφορία, μπαίνουμε σε δυσμενέστερο κλιματολογικά περιβάλλον μπαίνοντας στο χειμώνα» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κληθείς να κάνει μία υπόθεση για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων στην Αττική ο κ. Εξαδάκτυλος είπε: 

«Τα κρούσματα, θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι είναι πενταπλάσια, αλλά αυτό είναι αυθαίρετο».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (371)
Tags:
Αττική, Μέτρα, κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK