17:35 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (488)
0 20
Βρείτε μας

Σάλος προκλήθηκε χθες μετά τις εικόνες με τις τεράστιες μάσκες που διανεμήθηκαν σε αρκετούς μαθητές κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων. Το Twitter «ξεσάλωσε», ενώ ακολούθησαν οι εξηγήσεις.

Οι προμηθευτές των μασκών στα σχολεία είχαν επισημάνει ότι το μέγεθός τους είναι μεγάλο, αποκάλυψε ένας από τους κατασκευαστές, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τις μάσκες-«σεντόνια»

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Open TV, ο προμηθευτής που έφτιαξε τις μάσκες για τα σχολεία, Γ. Σταθόπουλος:

«Οι οδηγίες που δόθηκαν εξαρχής και οι διαστάσεις ήταν 10x18 για τα παιδιά έως 10 ετών και 12x22 για τα παιδιά άνω των 10 ετών και για καθηγητές και δασκάλους. Το τελικό προϊόν είναι αυτό γιατί οι πτυχές είναι τρεις από δύο πόντους και υπάρχει γύρω γύρω από μία ραφή» είπε ο κ. Σταθόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προμηθευτές είχαν τονίσει το μεγάλο μέγεθος.

«Είναι ούτως ή άλλως μεγάλες, είχε σχολιαστεί και από εμάς τους προμηθευτές, το είχαμε πει, είχαν δοθεί και δείγματα. Δεν μας πρότειναν να δημιουργήσουμε μάσκες, να παράγουμε μάσκες μας είπαν με συγκεκριμένες διαστάσεις. Είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού από την ΚΕΔΕ. Και η ΚΕΔΕ δεν ακολούθησε δικές της οδηγίες. Όπως λέει "οι διαστάσεις καθορίστηκαν από τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι κορονοϊού"» ανέφερε διαβάζοντας την προκήρυξη.

Σήμερα όπως είπε θα τους δοθούν νέες οδηγίες.

«Το πρόβλημα ήταν εξαρχής οι διαστάσεις. Η οδηγία είναι από εδώ και πέρα οι μάσκες να έχουν άλλες διαστάσεις, οι οδηγίες θα γίνουν γνωστές σήμερα. Μας ειδοποίησαν χθες ότι θα αλλάξουν οι διαστάσεις» επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο οι μάσκες που δεν έχουν παραδοθεί θα διορθωθούν με τις νέες διαστάσεις. «Εμείς θα κληθούμε να τις διορθώσουμε».

Μετά τον σάλο οι εξηγήσεις

Εξηγήσεις για το ζήτημα έδωσε χθες η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας αποδίδοντας σε μια ασάφεια στη διατύπωση για τις διαστάσεις της μάσκας το πρόβλημα. Όπως ανέφερε η αρμόδια Αρχή, οι διαστάσεις αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών. 

«Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου» πρόσθεσε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (488)
Tags:
σχολεία, κορονοϊός, μαθητές, υφασμάτινη μάσκα, μάσκα προστασίας, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK