16:44 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (106)
0 02
Βρείτε μας

Σε εξέλιξη είναι συλλαλητήριο στη Λέσβο για τον «άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών» και τη μη δημιουργία ΚΥΤ στο νησί, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο κέντρο υποδοχής της Μόριας.

Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες εξακολουθούν να βρίσκονται στον δρόμο μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο, ενώ μόνο μερικές εκατοντάδες έχουν μεταφερθεί στη νέα προσωρινή δομή κοντά στο Καρά Τεπέ.

Την ίδια στιγμή, διαδήλωση πραγματοποιείται σήμερα στο νησί με αίτημα να ξεκινήσουν άμεσα οι «διαδικασίες απεγκλωβισμού» όπως λένε και η μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα σε προσωρινές δομές με ανθρώπινες συνθήκες και από εκεί να μετακινηθούν στις χώρες που επιθυμούν.

Οι διαδηλωτές ζητούν επίσης να μη δημιουργηθεί νέο ΚΥΤ κι άλλες δομές στο νησί, καθώς και να πραγματοποιηθούν μαζικά τεστ για τον κορονοϊό τόσο σε πρόσφυγες και μετανάστες όσο και στους κατοίκους του νησιού. 

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας, συνολικά 800 πρόσφυγες και μετανάστες είχαν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ.

Ο προσωρινός καταυλισμός ξεκίνησε να λειτουργεί το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ τα άτομα που βρέθηκαν στους δρόμους μετά τις φωτιές στη Μόρια φτάνουν περίπου τις 13.000.

 

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (106)
Tags:
βίντεο, μετανάστες, πρόσφυγες, συλλαλητήριο, Λέσβος, ΚΥΤ Μόριας, Μόρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK