17:05 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η βελγική εφημερίδα «De Morgen» μετέδωσε πως το Βέλγιο θα δεχτεί συνολικά 12 ασυνόδευτους ανήλικους από το κατεστραμμένο ΚΥΤ της Μόριας.

Συνολικά, 12 ασυνόδευτους ανήλικους που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας θέλει να υποδεχτεί το Βέλγιο σύμφωνα με την εφημερίδα «De Morgen».

Μάλιστα, βάσει του δημοσιεύματος, το επιτελείο της υπουργού, υπεύθυνης για τη μετανάστευση, Μάγκι Ντε Μπλοκ, επιβεβαίωσε την πληροφορία. 

«Η χώρα μας θα προτείνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο να υποδεχθεί 12 ασυνόδευτους ανήλικους» δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπουργού και προσέθεσε πως η επιλογή των ανηλίκων θα γίνει σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές.

Ακόμη ανέφερε ότι οι 12 ανήλικοι αποτελούν το 3% των 400 ανηλίκων που θέλει να μετεγκαταστήσει η ΕΕ από τη Μόρια.

«Είναι μια δίκαιη συνεισφορά βάσει του τι κάνουμε και της διαθέσιμης χωρητικότητας. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να πιέζουμε για μια διαρθρωτική ευρωπαϊκή λύση» τόνισε ο εκπρόσωπος της Ντε Μπλοκ. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι ακόμα σίγουρο πότε θα μεταφερθούν οι ανήλικοι στο Βέλγιο, ενώ σκοπός είναι να φιλοξενηθούν σε κέντρο παρατήρησης και προσανατολισμού, από το οποίο θα μετακινηθούν σε συγκεκριμένους χώρους υποδοχής.

Το Βέλγιο έχει προχωρήσει και στην αποστολή ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις ελληνικές αρχές, μετά την πυρκαγιά στη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και μεταναστών στη Μόρια.

Tags:
ΚΥΤ Μόριας, Μόρια, ανήλικοι πρόσφυγες, ανήλικοι, ΕΕ, Βρυξέλλες, Βέλγιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK