20:01 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για το «μπάχαλο» με τις τεράστιες μάσκες στους μαθητές αλλά και στον τρόπο που λειτούργησαν τα σχολεία.

Στο άνοιγμα των σχολείων, στο «αλαλούμ» με τις μάσκες στους μαθητές και στην επίθεση που δέχτηκε εκπαιδευτικός από γονέα μαθητή στην Κρήτη αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΜEGA, για το θέμα των μασκών που διατέθηκαν στα σχολεία, η κα Κεραμέως είπε ότι «θα σας παραπέμψω στις εξηγήσεις που έχουν δοθεί και από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας. Εμείς ως Υπουργείο Παιδείας συνεργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας».

«Νομίζω δόθηκαν αναλυτικές διευκρινίσεις σχετικά με το τι συνέβη και καταλαβαίνω ότι θα δοθούν και άλλες εξηγήσεις. Δεν έχω κάτι άλλο να πω σε αυτό. Ας δούμε τη συνολική εικόνα. Χτες είχαμε ένα καλό άνοιγμα. Προφανώς είχαμε μεμονωμένα περιστατικά, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία εφάρμοσε με υποδειγματικό τρόπο τα μέτρα» πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «έχουμε 14.500 μονάδες σχολικές στη χώρα περίπου. Δεν υπήρχαν προβλήματα σχεδόν πουθενά αναφορικά με την τήρηση των μέτρων. Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις που θα τις χαρακτήριζα ακραίες. Θα συζητούσα μια αντίθετη άποψη. Αυτό που ακούμε από όσους έχουν αντιδράσεις, όμως, δεν έχει επιστημονική τεκμηρίωση» συνέχισε η υπουργός Παιδείας.

Αναφερόμενη στην επίθεση σε εκπαιδευτικό από γονιό που δεν ήθελε το παιδί του να φορέσει μάσκα, η κα Κεραμέως τόνισε ότι «αμέσως επικοινώνησα με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή σχολείου και τους διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο θα κάνει ό,τι μπορεί για να θωρακίσει την εκπαιδευτική κοινότητα. Αμέσως κίνησα τις διαδικασίες για να βρεθεί η υπόθεση ενώπιον της Εισαγγελίας. Περνάμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας. Θεσπίσαμε υπουργική απόφαση που βάζει όλο το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων υπό το πρίσμα των μέτρων, και εκεί είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, δεν υπάρχει γκρίζα ζώνη. Η μάσκα είναι υποχρεωτική».

Τέλος, όσον αφορά τις μάσκες και τις αντιδράσεις ορισμένων γονέων, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως προσπαθεί να εξηγήσει σε όποιον αντιδρά στις μάσκες ότι αυτό το λένε οι επιστήμονες.

«Αυτοί που μας βοήθησαν στην αντιμετώπιση μιας πρωτοφανούς κρίσης. Για την ασφαλή χρήση της μάσκας έχει μιλήσει η ελληνική παιδιατρική εταιρεία. Όλοι οι επιστημονικοί φορείς συμφωνούν ότι η μάσκα είναι απόλυτα ασφαλής και ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους εκπαιδευτικούς μας, τους γονείς μας» τόνισε η ίδια.
Tags:
ξυλοδαρμός, ξύλο, υποχρεωτική χρήση μάσκας, χειρουργική μάσκα, υφασμάτινη μάσκα, μάσκα προστασίας, αυτοσχέδια μάσκα, μάσκες, μάσκα, μαθήματα, μαθήτρια, μαθητές, μαθητής, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, σχολείο, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK