19:52 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (344)
0 01
Βρείτε μας

Από σήμερα και για τις επόμενες 14 ημέρες τίθενται σε ισχύ νέα αυστηρά μέτρα στην Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής, όπου παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων και ο κίνδυνος διασποράς κρίνεται έντονος. Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και τι ισχύει, μεταξύ άλλων, για σινεμά και καταστήματα εστίασης.

Νέα, πιο αυστηρά, μέτρα τίθενται σε ισχύ στην Αττική από σήμερα, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, και έως το τέλος του μήνα λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην Περιφερειακή Ενότητα. Τα μέτρα θα είναι οριζόντια και ελήφθησαν μετά και τη χθεσινή «έκρηξη» κρουσμάτων κορονοϊού στην εν λόγω περιοχή. 

Να υπενθυμιστεί πως την Τρίτη ανακοινώθηκαν 310 νέα κρούσματα της πανδημίας, με τα 197 εκ των οποίων να εντοπίζονται στην Αττική. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην Αττική τα κρούσματα είναι αυξημένα (3 ανά 100.000 κατοίκους) και ο κίνδυνος διασποράς θεωρείται έντονος. Για τον λόγο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η λήψη επιπρόσθετων μέτρων που θα ισχύουν για το επόμενο 14ήμερο. 

Μάσκες

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας επεκτείνεται, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται στους εξής χώρους:

  • Σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, δημόσιους και ιδιωτικούς.
  • Σε όλους τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους συναθροίσεων, όπως πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα.
  • Υποχρεωτική χρήση σε όποιο σημείο δεν τηρείται απόσταση του 1,5 μέτρου.
  • Σε λαϊκές αγορές, χρήση της από παραγωγούς και καταναλωτές.

Επιπλέον:

  • Σινεμά και συναυλίες.
  • Ισχυρή σύσταση, σε όλους, για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς χώρους.
  • Ισχυρή σύσταση στους πολίτες άνω των 65 ετών να κάνουν γενική χρήση της μάσκας, όπως και να αποφεύγουν χώρους υψηλής συνάθροισης.

Τι ισχύει για σινεμά και συναυλίες

Όπως έγινε γνωστό κατά την συνέντευξη Τύπου για την πορεία του κορονοϊού, εφαρμόζονται νέα μέτρα σε θερινά και χειμερινά σινεμά

Η πληρότητά τους μειώνεται από το 70% στο 60% και όλοι οι θεατές, όπως προαναφέρθηκε, θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά την είσοδο, την έξοδο και κατά τη διάρκεια της παράστασης.  

Όσον αγορά στις συναυλίες, αποφασίστηκε μείωση της χωρητικότητας από 75% σε 50%. Συγκεκριμένα, τα μέτρα:

  • Υποχρεωτική μάσκα
  • Μόνο καθήμενοι
  • Απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος

Κλείνουν κέντρα με ζωντανή μουσική

Ακόμη, αποφασίστηκε παύση της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική (ΚΑΔ 56301001, 56301009, 56301010, 56301011, 56301012), αλλά και των κλειστών αιθουσών συναυλιών (ΚΑΔ 90041009) για τις επόμενες 14 ημέρες.

Μέτρα για την εστίαση

Παράλληλα, αποφασίστηκε από σήμερα και έως τις 30 Σεπτεμβρίου να ισχύει αυστηρό όριο έξι ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Διατηρείται ο κανόνας της ύπαρξης 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις, ενώ τα καταστήματα του λιανεμπορίου θα συνεχίσουν να ανοίγουν στις 10:00. Εξαίρεση αποτελούν σούπερ μάρκετ, φούρνοι και καταστήματα τροφίμων.

Τέλος, στις λαϊκές αγορές η συμμετοχή των πωλητών διαμορφώνεται στο 50% και οι πάγκοι θα πρέπει να έχουν απόσταση τριών μέτρων μεταξύ τους.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (344)
Tags:
κρούσματα, Νίκος Χαρδαλιάς, Αττική, μάσκα προστασίας, μάσκα, μέτρα προστασίας, Μέτρα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK