20:34 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (344)
0 11
Βρείτε μας

Νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα και για τις επόμενες 14 ημέρες στην Αττική, ωστόσο ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ τονίζει πως ενδεχομένως χρειαστούν κι άλλα, κρίνοντας πως το διάστημα έως το τέλος του μήνα θα κρίνει τις εξελίξεις.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, λοιμωξιολόγος και αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, δεν απέκλεισε να απαιτηθεί λήψη περαιτέρω μέτρων στην Περιφερεική Ενότητα της Αττικής, έπειτα και από όσα τίθεται σε ισχύ από σήμερα και έως το τέλος του μήνα.

Μιλώντας στο MEGA, o κ. Παναγιωτακόπουλος εξήγησε πως όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα.

«Ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα μπορεί να προστεθούν κι άλλα μέτρα στη συνέχεια».

«Βλέπουμε να επιβαρύνεται η εικόνα, ιδιαίτερα στην Αττική και στα μεγάλα αστικά κέντρα, λόγω της πυκνότητας του πληθυσμού» είπε, εξηγώντας γιατί αποφασίστηκαν τα επιπρόσθετα μέτρα. 

Υπάρχει αύξηση των νοσηλευομένων και «ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι έχουμε αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ και των διασωληνωμένων» συμπλήρωσε.

Έκρινε πως οι επόμενες 15 μέρες θα είναι κρίσιμες, καθώς τότε θα φανεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων και θα αξιολογηθεί εάν θα υπάρχει ελάφρυνση ή επιβάρυνση της διασποράς.

«Υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και την Πολιτεία, που αξιοποιεί τις συστάσεις των ειδικών και προχωρά σε νομοθετικές ρυθμίσεις» είπε και διευκρίνισε πως δεν υπήρξε πρόταση για γενικευμένο lockdown στην Αττική.

Σχολεία και εμβόλιο

Δεν απέκλεισε την πιθανότητα συνολικού κλεισίματος των σχολείων της χώρας, σημείωσε όμως: «Θέλω να πιστεύω ότι θα το αποφύγουμε, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα αναλόγως της εξέλιξης της επιδημίας».

Δήλωσε πως χρήση της μάσκας, ως μέσο προστασίας από τον κορονοϊό, είναι μεγάλη και εκτίμησε πως εντός των επόμενων μηνών θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο. 

Συμβουλές προστασίας

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος έδωσε και συμβουλές για το τι πρέπει να κάνει κάποιος σε περίπτωση αδιαθεσίας. Όπως τόνισε, μεγάλη σημασία είναι να επικοινωνούμε με τον γιατρό μας για οδηγίες.

Υπάρχουν επίσης οι τηλεφωνικές συμβουλευτικές γραμμές του ΕΟΔΥ, συμπλήρωσε και σημείωσε πως είναι απαραίτητη η αναζήτηση βοήθειας από το ΕΚΑΒ όταν τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα, όπως, για παράδειγμα, υψηλός πυρετός με ρίγος και κυρίως όταν υπάρχει δύσπνοια.

Υπερτόνισε, τέλος, και τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού.

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (344)
Tags:
σχολείο, Αττική, ΕΟΔΥ, εμβόλιο, μάσκα, μέτρα προστασίας, Μέτρα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK