22:05 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1725)
0 01
Βρείτε μας

Την ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων στην Αττική ώστε να ελαττωθεί ο ρυθμός αύξησης των εισαγωγών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, κ. Βατόπουλος.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας του τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, έκανε λόγο, μιλώντας στην ΕΡΤ, για την αναγκαιότητα αυστηρής εφαρμογής των νέων μέτρων στην Αττική για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού καθώς οι εισαγωγές στις ΜΕΘ αυξάνονται ραγδαία. Χθες 67 συμπολίτες μας νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Όπως σημείωσε, υπάρχει αύξηση βαριών περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας, εκτιμώντας πως «θα πρέπει να έχουμε πολλά κρούσματα, για να αυξάνονται και τα βαριά».

«Το σύστημα υγείας έχει ένα θέμα, το οποίο οφείλουμε να το σεβαστούμε και να πειθαρχήσουμε σε αυτά τα μέτρα [...] ώστε ο καθένας από εμάς να προφυλάξει τόσο τον εαυτό του όσο και το κοινωνικό σύνολο. Θέλουμε να αποφύγουμε τα πολλά βαριά περιστατικά» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μικροβιολογίας.

Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος ως μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό αποκάλυψε ότι η εισήγηση της επιτροπής ήταν αυστηρότερη από τα μέτρα που τελικά αποφάσισε η κυβέρνηση. Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός lockdown, σημείωσε πως αυτό δεν έχει συζητηθεί.

«Εμείς στην επιτροπή εκτιμούμε την κατάσταση και κάνουμε προτάσεις. Το lockdown είναι κάτι που δεν έχει συζητηθεί ως ενδεχόμενο στην επιτροπή και ελπίζουμε να μη χρειαστεί να συζητηθεί».

Καταληκτικά σχετικά με τις αντιδράσεις για τη χρήση της μάσκας και την αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας του μέτρου αυτού, ο κ. Βατόπουλος τόνισε την ανάγκη πρώιμων μέτρων ως μέσο πρόληψης.

«Ο κόσμος αντιδρά, δεν καταλαβαίνει ότι γίνεται πρόληψη, γιατί όταν θα έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Μια παρεξήγηση είναι ότι περιμένουμε να εξαφανιστεί ο κορονοϊός, αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Αυτό που κάνουμε είναι να προσπαθούμε να ελαττώσουμε τα κρούσματα, δεν πρόκειται να τα μηδενίσουμε. Αν δεν είχαμε πάρει μέτρα, μπορεί να είχαμε 20.000 κρούσματα σήμερα».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1725)
Tags:
ΕΟΔΥ, κρούσματα, κρούσμα, ΜΕΘ, COVID-19, Αττική, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK