08:36 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (441)
0 01
Βρείτε μας

Από το σύνολο των 930 κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας οι 229 έχουν διατεθεί αποκλειστικά για ασθενείς με COVID-19.

Αύξηση των κλινών Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της Αττικής προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας, στη σκιά της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Βασίλης Κικίλιας, από τις 229 ΜΕΘ-COVID στην επικράτεια, είναι κατειλημμένες οι 86 και κενές οι 143, δηλαδή το ποσοστό πληρότητας είναι 37,5%.

Η κατάσταση σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στα Νοσοκομεία της Αττικής από το σύνολο των 330 κλινών ΜΕΘ διατίθενται 255 κλίνες ΜΕΘ για νοσήματα πλην COVID-19, εκ των οποίων 207 είναι κατειλημμένες και 48 κενές και 75 κλίνες ΜΕΘ-COVID, εκ των οποίων 53 είναι κατειλημμένες και 22 κενές.

Με δεδομένη την αύξηση των εισαγωγών που παρατηρείται στα Νοσοκομεία της Αττικής, λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου των τελευταίων ημερών, το Υπουργείο Υγείας εφαρμόζει τον σχεδιασμό για αύξηση των κλινών ΜΕΘ-COVID.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 40 κλίνες ΜΕΘ-COVID για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Αττικής εντός των επόμενων επτά ημερών. Το σχέδιο που ενεργοποιείται περιλαμβάνει τις εξής επιπλέον κλίνες:

  • 12 στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία»,
  • 12 στο ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας,
  • έξι στο ΠΓΝ «Αττικόν»,
  • τέσσερις στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής και
  • έξι στο ΓΝ Χαλκίδας.

Στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι διαθέσιμες 81 κλίνες ΜΕΘ για νοσήματα πλην COVID-19, εκ των οποίων 60 είναι καλυμμένες και 21 κενές και 43 κλίνες ΜΕΘ- COVID, εκ των οποίων 17 είναι κατειλημμένες και 26 κενές. 

Νέες κλίνες ΜΕΘ

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας 236 νέων μόνιμων κλινών ΜΕΘ από τις μεγάλες δωρεές των τελευταίων μηνών. Συγκεκριμένα, 155 υπερσύγχρονες ΜΕΘ και 19 ΜΑΦ από την δωρεά του ΙΣΝ θα αρχίσουν να παραδίδονται στο ΕΣΥ πριν το τέλος του έτους.

Μέσα στον Οκτώβριο ολοκληρώνεται η δωρεά της Βουλής των Ελλήνων για την κατασκευή 50 κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «H Σωτηρία».

Έως τα τέλη Οκτωβρίου και η παράδοση 8 ΜΕΘ και 4 ΜΑΦ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας από την δωρεά του Ευάγγελου Μαρινάκη, της Αγγελικής Φράγκου και της ΙΟΝ Α.Ε.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (441)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Αττική, νοσοκομεία, ΜΕΘ, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK