21:30 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (523)
0 0 0
Βρείτε μας

Μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα εστίασης εν γένει στον Νομό Αττικής συνεχίζουν να κλείνουν στις 12 το βράδυ εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια στην Αττική κλείνουν στις 12 το βράδυ με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα, όπως ανακοίνωσε, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Ο ίδιος, τότε, είχε τονίσει πως τα μέτρα παρατείνονται και συνεχίζουν να ισχύουν για την Αττική και αφορούν στο ωράριο των μπαρ, των καταστημάτων εστίασης και στο όριο για τις συναθροίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, στα μέσα Αυγούστου, είχε ανακοινωθεί δέσμη μέτρων για να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊού στην Αττική.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν τότε και ισχύουν και τώρα είναι τα εξής:

  • Όριο 50 ατόμων για δημόσιες κοινωνικές εκδηλώσεις.
  • Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των εννέα ατόμων

Μέχρι πότε θα κλείνουν στις 12 το βράδυ τα μπαρ και τα εστιατόρια

H αξιολόγηση κάθε περιοχής που υπόκειται σε περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού γίνεται ανά τριήμερο, όπως ανέφερε ο Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με αυτόν τον υπολογισμό, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 12 το βράδυ και αυτό το Σαββατοκύριακο (18-19/09) και από την Τρίτη (22/09) θα επανεξεταστεί η άρση ή όχι των μέτρων.

Πόσοι επιτρέπονται σε κάθε τραπέζι

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, την Τρίτη (15/09), ο Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέο πλέγμα μέτρων, μεταξύ των οποίων και για τα καταστήματα εστίασης.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είπε:

«Στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθορίζεται ανώτατο αυστηρό όριο 6 ατόμων. Υπενθυμίζουμε ότι ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις παραμένει σε ισχύ, όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10 το πρωί, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (523)
Tags:
Αττική, μέτρα προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κορονοϊός, πανδημία, ωράριο καταστημάτων, ωράριο, κατάστημα εστίασης, εστίαση, καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK