23:52 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (437)
0 0 0
Βρείτε μας

Όριο ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα μπαρ και εστιατορίων στον Νομό Αττικής είναι σε ισχύ από την Τετάρτη (16/09), με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το πλέγμα μέτρων που ανακοινώθηκε, την Τρίτη (15/09), από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στον Νομό Αττικής αφορά και στα καταστήματα εστίασης, αφού τέθηκε όριο ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα. 

Πόσοι επιτρέπονται σε κάθε τραπέζι

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, την Τρίτη (15/09), ο Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέο πλέγμα μέτρων, μεταξύ των οποίων και για τα καταστήματα εστίασης.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είπε:

«Στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθορίζεται ανώτατο αυστηρό όριο 6 ατόμων. Υπενθυμίζουμε ότι ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις παραμένει σε ισχύ, όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10 το πρωί, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων».

Μέχρι πότε θα κλείνουν στις 12 το βράδυ τα μπαρ και τα εστιατόρια

H αξιολόγηση κάθε περιοχής που υπόκειται σε περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού γίνεται ανά τριήμερο, όπως ανέφερε ο Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με αυτόν τον υπολογισμό, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 12 το βράδυ και αυτό το Σαββατοκύριακο (18-19/09) και από την Τρίτη (22/09) θα επανεξεταστεί η άρση ή όχι των μέτρων.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (437)
Tags:
Νίκος Χαρδαλιάς, Αττική, μέτρα προστασίας, πανδημία, εστιατόρια, καταστήματα, κορονοϊός, ωράριο καταστημάτων, ωράριο, μπαρ, κατάστημα εστίασης, εστίαση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK