15:02 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (303)
0 0 0
Βρείτε μας

Το όριο των 50 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως είναι οι γάμοι και οι βαπτίσεις, παραμένει σε ισχύ για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά σχετική ΚΥΑ προσδιορίζει τις νέες περιοχές για τις οποίες ισχύει ο κανονισμός, καθώς και τα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε, την Τρίτη (15/09), πως το όριο των 50 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις (π.χ. γάμοι και βαπτίσεις) παραμένει με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού

Ποιες είναι οι νέες περιοχές που ισχύει όριο ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις

Ωστόσο, σύμφωνα με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (16/09), καθορίζεται ότι για τις Περιφέρειες Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς, Λέσβου και Ημαθίας και των Δήμων Μυκόνου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου, Κω, Πάρου και Αντιπάρου τίθεται ανώτατο όριο 50 συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση, ανεξαρτήτως του αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και τελετών, όπως γάμων, βαπτίσεων, κηδειών, καθώς και των συνδεόμενων με τις τελετές αυτές δεξιώσεων ή άλλων εκδηλώσεων. 

Τα πρόστιμα

Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα ύψους έως και 5.000 ευρώ.

Αυτά έχουν ορισθεί ως εξής:

  • Στα φυσικά πρόσωπα που παρακολουθούν εκδηλώσεις της παρ. 1 ή συμμετέχουν σε αυτές, κατά περίπτωση, επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.
  • Στις επιχειρήσεις που διοργανώνουν εκδηλώσεις της παρ. 1 επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, για την πρώτη παράβαση διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και για τη δεύτερη παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημερολογιακές ημέρες.
  • Στην περίπτωση φυσικών προσώπων που διοργανώνουν εκδηλώσεις της παρ. 1 επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, για την πρώτη παράβαση διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και για τη δεύτερη παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Επίσης, ισχύουν ειδικοί κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Έτσι, από τις 12:00 έως τις 07:00 της επόμενης ημέρας, απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των ορίων των Περιφερειών Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας και Τρικάλων και  των Δήμων Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Κω, Πάρου και Αντιπάρου.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (303)
Tags:
μέτρα προστασίας, πανδημία, κορονοϊός, βάφτιση, γάμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK