18:09 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (452)
0 01
Βρείτε μας

Κλειστές θα παραμείνουν σχολικές μονάδες ανά τη χώρα σήμερα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, λόγω επιβεβαίωσης κρούσματος κορονοϊού. Τι προβλέπει το πρωτόκολλο σχετικά με τη συνέχιση των μαθημάτων;

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, σχολικές μονάδες στη χώρα, μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορονοϊού ή αυξημένου ιικού φορτίου στην περιοχή ενδιαφέροντος.

Τα σχολεία στις Περιφερειακές Ενότητες της Λέσβου και της Πέλλας δεν θα  ανοίξουν, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και στα εξής σχολεία:

  • 2o Γενικό Λύκειο Καισαριανής έως τις 27/9,
  • 2ο Δημοτικό Βουτών έως τις 27/9,
  • Δημοτικό σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου έως τις 18/9,
  • Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου έως τις 18/9,
  • To 7o Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας.

Παράλληλα, στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος Β5 έως και τις 27/9.

Η λίστα με τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω κορονοϊού
© Φωτογραφία : Υπουργείο Παιδείας
Η λίστα με τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω κορονοϊού

Πώς θα γίνονται τα μαθήματα στα κλειστά σχολεία

Οι οδηγίες του υπουργείου Παιδείας προβλέπουν ενεργοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τη στιγμή που θα αναστέλλεται η λειτουργία μιας σχολικής μονάδας. 

Η σχετική υπουργική απόφαση ορίζει ότι, εφόσον παραμένει ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού, οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές που δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία, ως εξής:

  • Παρέχεται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εκπαιδευτικοί και μαθητές συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Παρέχεται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σε μαθητές οι οποίοι απουσιάζουν δικαιολογημένα λόγω κορονοϊού.
  • Η ίδια πρόβλεψη υπάρχει και για μαθητές οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή παιδιά που διαμένουν με άτομα που ανήκουν στις κατηγορίες αυξημένου κινδύνου. Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.
  • Σε περίπτωση που καθίσταται δυσχερής η εφαρμογή της ταυτόχρονης σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας, προβλέπεται, επίσης, υπό προϋποθέσεις για τους μαθητές που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου η εναλλακτική δυνατότητα σχηματισμού «διαδικτυακών τμημάτων», στα οποία τόσο ο εκπαιδευτικός όσο και οι μαθητές συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτά μπορεί να απαρτίζονται είτε από μαθητές μόνο της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας είτε διαφορετικών σχολικών μονάδων, ανά τάξη και ανά μάθημα.

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (452)
Tags:
ΕΟΔΥ, μαθητές, κορονοϊός, κρούσματα, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK