00:08 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (502)
0 01
Βρείτε μας

Την άποψη ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμη κατάσταση όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας εξέφρασε μεταξύ άλλων ο επιδημιολόγος, κ. Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Ο επιδημιολόγος, κ. Τάκης Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι βρισκόμαστε σε μία «σταθερά κρίσιμη κατάσταση» όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε μια «αυξανόμενη αύξηση» των κρουσμάτων η οποία όμως δεν είναι εκθετική.

Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε πως αν μπούμε σε εκθετική κατάσταση τα πράγματα μετά δεν θα ελέγχονται, κάνοντας σαφή την ανάγκη για αυστηρά μέτρα τώρα ως πρόληψη, παρά το επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, η μάσκα ακόμα και στο δρόμο θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε νέα δέσμη μέτρων.

Όσον αφορά το κλείσιμο ορισμένων εκπαιδευτικών δομών λόγω κρουσμάτων, υπογράμμισε πως ένα από τα προτεινόμενα μέτρα είναι η λειτουργία των σχολείων σε μικρές ομάδες ώστε με αυτόν τον τρόπο να μην αναμειγνύονται τα τμήματα μεταξύ τους ώστε να εφαρμόζεται το κριτήριο της απόστασης.

Έτσι, στο ενδεχόμενο εντοπισμού κρούσματος θα μπαίνει σε καραντίνα το τμήμα και όχι το σύνολο του σχολείου.

Καταληκτικά, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ καταγράφηκαν 312 νέα κρούσματα κορονοϊού με 67 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται σε διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (502)
Tags:
μέτρα προστασίας, COVID-19, μάσκα, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK