13:12 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (479)
0 01
Βρείτε μας

Για το ενδεχόμενο επέκτασης των μέτρων που πάρθηκαν καθώς και τη χρήση μάσκας μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χαράλαμπος Γώγος, μίλησε στο MEGA για το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων σε περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί περαιτέρω στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού καθώς και για τις χρήση της μάσκας.

Σχετικά με τα ήδη ληφθέντα μέτρα στις λαϊκές αγορές, ο κ. Γώγος εξήγησε ότι αυτά επιβάλλουν την αύξηση των αποστάσεων μεταξύ των πάγκων και την υποχρεωτική χρήση μάσκας καθώς με αυτήν «προστατεύει ο ένας τον άλλο». Πρόσθεσε ότι η αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται παντού στις λαϊκές και έτσι ο καθένας, στο πλαίσιο της ατομικής ευθύνης, πρέπει να φροντίζει για την τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων και την αποφυγή συνωστισμού, όπως είπε.

Παράλληλα, τόνισε ότι η χρήση μάσκας μας προστατεύει από τα ασυμπτωματικά άτομα μη δημιουργώντας προβλήματα σε ανθρώπους χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς ισχυριζόμενος ότι τα δρομολόγια θα πρέπει να αυξηθούν καθώς από τη μία η μάσκα είναι βοηθητική αλλά από την άλλη θα πρέπει να τηρούνται και οι αποστάσεις.

Με αφορμή τη χθεσινή άρση λειτουργίας ορισμένων σχολείων σε όλη την επικράτεια λόγω κρουσμάτων, ο κ. Γώγος υπογράμμισε ότι αυτά δεν προέρχονται από διασπορά μέσα στις εκπαιδευτικές δομές αλλά από την κοινότητα

Εν κατακλείδι, υποστήριξε ότι θα γίνει επέκταση των μέτρων στο ενδεχόμενο που τα κρούσματα αυξηθούν κι άλλο, ωστόσο εκτίμησε ότι οι ημερήσιες μολύνσεις δε θα φτάσουν σε τετραψήφια νούμερα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (479)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, Αττική, κλειστά σχολεία, μάσκα, μέτρα προστασίας, COVID-19, Χαράλαμπος Γώγος, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK