08:54 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (413)
0 02
Βρείτε μας

Στη σοβαρότητα της κατάστασης αναφέρθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, επισημαίνοντας πως «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την επιδημία, ιδιαίτερα στην Αττική θα πάμε αναμφίβολα σε lockdown».

Εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα που ελήφθησαν στην Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής, που έχει αναδειχθεί «πρωταθλήτρια» όσον αφορά στη λίστα των περισσότερων κρουσμάτων κορονοϊού, τότε το επόμενο βήμα είναι το lockdown, τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της ειδικής επιτροπής για τον κορονοϊό του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας.  

Σε πρωινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο κ. Σύψας δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο, σημειώνοντας την κρισιμότητα του επόμενου 10ημέρου.

Όπως είπε, αν χρειαστεί θα πάμε σε lockdown. «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την επιδημία, ιδιαίτερα στην Αττική, θα πάμε αναμφίβολα».

Εξήγησε πως χρειάζεται περίπου μία εβδομάδα – δέκα ημέρες ώστε να αποδώσουν τα μέτρα που ελήφθησαν και προσέθεσε:

«Αν αποδώσουν έχει καλώς, αν όχι, το επόμενο βήμα είναι το lockdown».

Ερωτώμενος σχετικά με τη διάρκεια αυτής της απαγόρευσης κυκλοφορίας, απάντησε πως θα είναι σίγουρα μικρότερη (σ.σ. από το προηγούμενο lockdown) και ενδεχομένως διαρκέσει μία εβδομάδα. 

«Η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά και φαίνεται κυρίως από τις διασωληνώσεις. Εάν αφήσουμε την κατάσταση να συνεχίζεται χωρίς να παίρνουμε δραστικά μέτρα, θα πιεστεί πολύ το σύστημα Ύγειας».

«Εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα και συνεχίζεται η ανοδική τάση (σ.σ. στην Αττική), ενδεχομένως να πάμε στο ακραίο μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας», επανάλαβε και έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα «με θρησκευτική ευλάβεια».

«Δεν είναι καιρός για να είμαστε χαλαροί. Τα πράγματα σοβαρεύουν».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (413)
Tags:
Αττική, lockdown, μάσκα προστασίας, μάσκα, μέτρα προστασίας, Μέτρα, Νίκος Σύψας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK