10:03 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (425)
0 01
Βρείτε μας

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με το πότε θα αποφασίζεται το κλείσιμο μίας ολόκληρης σχολικής μονάδας και πότε μεμονωμένων τμημάτων του.

Διευκρινίσεις σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων παρείχε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, όταν επιβεβαιώνεται ένα κούσμα, τότε θα κλείνει το τμήμα στο οποίο φοιτά ο μαθητές, ενώ όταν υπάρχουν περισσότερα, θα κλείνει όλο το σχολικό ίδρυμα.

Κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να αποτιμάται ξεχωριστά από τους ειδικούς, είπε η ίδια, σημειώνοντας πως ένα σχολείο μπορεί να κλείσει και όταν υπάρξουν τρία κρούσματα, εάν προκύπτουν στοιχεία «ευρείας διασποράς». 

«Παρατηρούμε τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, πρώτιστο μέλημα είναι η υγεία κι η ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του οικογενειακού περιβάλλοντος. Θα δείτε ότι κάθε περίπτωση θα παρατηρείται σχολαστικά», διαβεβαίωσε και σημείωσε πως «ήταν μεγάλη η προσμονή για το άνοιγμα των σχολείων σε νέες συνθήκες».

«Τα παιδιά έμειναν πολύ καιρό εκτός σχολείου. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να επανασυνδεθούν και φυσικά να γίνει αυτό με όρους ασφάλειας», συνέχισε, ενώ, τέλος, ξεκαθάρισε πως η τηλεκπαίδεση είναι έτοιμη εάν κριθεί απαραίτητο το κλείσιμο όλων των σχολείων.

Ποια σχολεία είναι κλειστά

Να υπενθυνιστεί πως παραμένουν κλειστά τα σχολεία στις Περιφερειακές Ενότητες της Λέσβου και της Πέλλας, ενώ δεν πραγματοποιούνται μαθήματα και στα εξής σχολεία:

  • 2o Γενικό Λύκειο Καισαριανής έως τις 27/9,
  • 2ο Δημοτικό Βουτών έως τις 27/9,
  • Δημοτικό σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου έως τις 18/9,
  • Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου έως τις 18/9,
  • To 7o Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας.

Παράλληλα, στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας έχει ανασταλλεί η λειτουργία του τμήματος Β5 έως και τις 27/9.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (425)
Tags:
Σοφία Ζαχαράκη, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, σχολείο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK