05:26 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κυκλώνας Ιανός (114)
0 00
Βρείτε μας

Επιφυλακτικότητα αναφορικά με την πορεία που θα ακολουθήσει ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός ζητά ο Ευθύμιος Λέκκας, αναφέροντας πως «το μεγάλο ερώτημα είναι η κατεύθυνση που θα πάρει τις αμέσως επόμενες ώρες».

Δεν έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα οι βροχοπτώσεις που αναμένονταν, όμως οι άνεμοι στις περιοχές που περνά ο κυκλώνας είναι ισχυρότατοι, τόνισε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, αναφερόμενος στην έως τώρα εικόνα που έχει διαμορφωθεί από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα Ιανού

«Το μεγάλο ερώτημα είναι η κατεύθυνση που θα πάρει ο τυφώνας τις αμέσως επόμενες ώρες. Θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί γιατί όπως έχουμε δει στους δύο τελευταίους τυφώνες, το 2017 και το 2018, η πορεία που ακολούθησαν –παρά τις προβλέψεις– ήταν αλλοπρόσαλλη».

Αυτό είπε, μιλώντας στο MEGA, ενώ, όπως είπε «αλλού περιμέναμε να καταλήξουν και αλλού βρέθηκαν τελικά».

Το γεγονός αυτό κάνει τους επιστήμονες επιφυλακτικούς όσον αφορά στην πορεία του φαινομένου.

«Όταν ένας τυφώνας μπαίνει στη στεριά εγκάρσια σιγά-σιγά αποφορτίζεται, λόγω των ορεινών όγκων και δεν ενισχύεται από τη θάλασσα. Όταν όμως πάει στην παράκτια περιοχή, από τη μία μεριά ενισχύεται από τη θάλασσα και αποφορτίζεται στη στεριά» είπε, ακόμη, και κατέληξε:

«Σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις, τα φαινόμενα θα έπρεπε να ήταν αρκετά πιο έντονα από αυτά που έχουμε μέχρι τώρα. Όμως όπως και με την πορεία του τυφώνα δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή εικόνα, έτσι συμβαίνει και με την ένταση των φαινομένων».
Θέμα:
Κυκλώνας Ιανός (114)
Tags:
καιρός σήμερα, κακοκαιρία, κακοκαιρία Ιανός, μεσογειακός κυκλώνας, κυκλώνας Ιανός, κυκλώνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK