02:44 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κυκλώνας Ιανός (114)
0 01
Βρείτε μας

Νεότερη ενημέρωση σε σχέση με τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό παρείχε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προειδοποιώντας για την κρισιμότητα των επόμενων ωρών.

«Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφορικά με τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό, προειδοποιώντας πως «το επόμενο 9ωρο θα είναι πολύ κρίσιμο». 

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως συνεχίζεται η «μάχη» στα νησιά του Ιονίου, τα οποία επλήγησαν σοβαρά από τον κυκλώνα – ιδίως η Ιθάκη. 

Έκανε λόγο για έντονα φαινόμενα στις εν λόγω περιοχές, με ισχυρότατους ανέμους, ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και διακοπές ρεύματος.

«Γίνεται αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των προβλημάτων» είπε και συνέχισε αναφέροντας πως έχουν «κοπεί» δρόμοι.

Οι ζημιές, όπως εκτίμησε είναι αντιμετωπίσιμες. «Δεν κινδύνεψαν ζωές. Υπάρχουν κάποια προβλήματα στα επαρχιακά δίκτυα των νησιών».

Η πορεία του κυκλώνα τις επόμενες ώρες

Όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τις επόμενες ώρες τα ακραία φαινόμενα θα πλήξουν περιοχές στα νότια και δυτικά της Πελοποννήσου.

Νέο μέτωπο

Ακόμη, ο υφυπουργός γνωστοποίησε πως ένα κομμάτι θερμής αέριας μάζας αποσπάστηκε από τον κυκλώνα, κινείται βορειοανατολικά όπου αναμένεται να ενωθεί με ένα μελτέμι και να δημιουργηθούν έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Το νέο αυτό μέτωπο θα «χτυπήσει» στην κεντρική Ελλάδα από το μεσημέρι και το απόγευμα.

Τόνισε πως θα επηρεαστεί η Μαγνησία, η Αρκαδία, πιθανώς η Φωκίδα, ενώ από το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν την Αττική και την Εύβοια. Προειδοποίησε πως αυτές οι περιοχές θα δεχθούν μεγάλο όγκο νερού.

Οι προβλέψεις, όπως είπε, είναι 9ώρου και επεσήμανε πως θα συνεχιστούν οι συσκέψεις για τον συντονισμό δράσεων όλων των αρμόδιων φορέων.

Θέμα:
Κυκλώνας Ιανός (114)
Tags:
κακοκαιρία, προβλήματα, Νίκος Χαρδαλιάς, μεσογειακός κυκλώνας, κυκλώνας Ιανός, κακοκαιρία Ιανός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK