06:54 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έφυγε από τη ζωή σήμερα (18/9) σε ηλικία 66 ετών ο αγροτοσυνδικαλιστής και πρώην Βουλευτής Καρδίτσας με το ΚΚΕ, Βαγγέλης Μπούτας.

Κατέληξε σήμερα ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και πρώην Βουλευτής Καρδίτσας με το ΚΚΕ, Βαγγέλης Μπούτας. Είχε γεννηθεί το 1954 στην Μητρόπολη Καρδίτσας, από γονείς αγρότες κι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του την οποία επιβάρυνε και το ατύχημα που είχε με το τρακτέρ του σε χωράφι στις 29 Απριλίου 2018 με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποχαιρέτισε με «βαθιά θλίψη» τον σύντροφο Βαγγέλη Μπούτα μέσω ανακοίνωσής της.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπούτας χαρακτηρίζεται ως μία «εμβληματική μορφή του αγροτικού κινήματος της χώρας μας, ένας αυθεντικός, λαϊκός άνθρωπος, σεμνός, πρωτοπόρος αγωνιστής» που «όλη  του η ζωή και η διαδρομή, από τα νεανικά του χρόνια, χαρακτηρίστηκε από την πρωτοπόρα δράση του για τα ιδανικά και τους σκοπούς του ΚΚΕ για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, με σημαντική συμβολή στην οργάνωση των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς, χαίροντας της πλατιάς αναγνώρισης και εκτίμησης από τους συναδέλφους του αγρότες, γενικότερα από τους λαϊκούς ανθρώπους του Θεσσαλικού κάμπου, αλλά και όλης της χώρας».

Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος εξέφρασε τα συλλυπητήριά της σε όλη την οικογένειά του, στη σύζυγό του Χριστίνα, στα παιδιά και τα εγγόνια του.

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη στις 15:00, στο χωριό του, τη Μητρόπολη Καρδίτσας.

 

Tags:
θάνατος, συνδικαλιστές, ΚΚΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK