12:43 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κυκλώνας Ιανός (114)
0 20
Βρείτε μας

Με εντολή του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στις περιοχές που έχουν πληγεί από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό».

Η Καρδίτσα είναι η περιοχή που έχει δεχτεί για την ώρα το πιο δυνατό «χαστούκι» από τον ανελέητο «Ιανό», με τον δήμαρχο του Μουζακίου να μιλά στο Sputnik για τις δραματικές στιγμές που ζει η περιοχή και για την γυναίκα που αγνοείται.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως έχασε τη ζωή του κι ένας δεύτερος άνθρωπος από τον μεσογειακό κυκλώνα και πιο συγκεκριμένα, ένας κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στην Καρδίτσα.

Την ίδια στιγμή, το φως της ημέρας έχει αποκαλύψει μια εικόνα βιβλικής καταστροφής σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας κι ιδιαίτερα στο Μουζάκι.

Τέτοια ήταν η σφοδρότητα του χτυπήματος που κατέρρευσε μέρος της οροφής στο κέντρο Υγείας Μουζακίου.

Μιλώντας στο Sputnik ο δήμαρχος Μουζακίου, Στάθης Θεoφάνης περιέγραψε μια δραματική και πρωτόγνωρη κατάσταση: «τα νερά από όλες τις πηγές, από όλα τα γύρω χωριά άρχισαν να κατεβαίνουν και να μπαίνουν στον ποταμό Πάμισο μέσα στο Μουζάκι με τρομαχτική ορμή».

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοφάνης πρόσθεσε πως: «η κοίτη του ποταμού φαγώθηκε, τα ορμητικά νερά ξήλωσαν τον περιφερειακό δρόμο. Όλες οι γέφυρες προς τα χώρια κόπηκαν, είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση σε αυτά».

Ερωτηθείς για το αν είχε γίνει κάποια προεργασία με το καθάρισμα του Πάμισου, ο δήμαρχος μας είπε πως η «διαχείρισή» του είναι πάντα ένα ζήτημα περίπλοκο μιας κι εμπλέκει Περιφέρεια, κτηματική υπηρεσία αλλά και δασαρχείο.

Όσο για την αγνοούμενη γυναίκα, ο δήμαρχος είπε ότι η γυναίκα παρακούγοντας τις εντολές πέρασε ένα «φράγμα» με οχήματα που είχε φτιάξει η Πυροσβεστική της περιοχής μπροστά από τον κεντρικό δρόμο και στη συνέχεια παραβίασε κι έναν μονόδρομο στο οποίο επίσης με κορδέλες απαγορευόταν η είσοδος.

Αυτή τη στιγμή ΕΜΑΚ, πυροσβεστική, εθελοντές κι ο ίδιος ο δήμαρχος με συνεργεία ψάχνουν συντονισμένα όλοι να την εντοπίσουν.

Δραματική ήταν, όπως λέει ο δήμαρχος, και η διάσωση δύο αγνοούμενων κτηνοτρόφων στις 05:00 τα ξημερώματα σε σημείο κοντά στον ποταμό.

Όπως περιγράφει ο κος Θεoφάνης: «με βάρκα της ΕΜΑΚ, κλιμάκιο που είχε έρθει από Θεσσαλονίκη, οι διασώστες μπήκαν μέσα στο ποτάμι που είχε φτάσει τα 3, 5 μέτρα για να τους σώσουν. Ο πατέρας είχε ανέβει στην οροφή του στάβλου κι ο γιος στην οροφή του τρακτέρ».

 

Θέμα:
Κυκλώνας Ιανός (114)
Tags:
γέφυρα, ακραία καιρικά φαινόμενα, προβλήματα κακοκαιρία, καιρός, νεκροί, νεκρός, νεκρή, αγνοούμενος, αγνοούμενοι, αγνοούμενη, δήμαρχος, Καρδίτσα, κακοκαιρία, κακοκαιρία Ιανός, κυκλώνας Ιανός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK