09:31 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κυκλώνας Ιανός (114)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε η Μακρακώμη Φθιώτιδας με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε ο δήμος Μακρακώμης Φθιώτιδας, που επλήγη από τον «Ιανό», με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο δήμος κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις παραπάνω περιοχές, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και κατολισθήσεων.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για τέσσερις μήνες, μέχρι την 18 Ιανουαρίου 2021.

Η σφοδρή κακοκαιρία, που έχει μετατοπιστεί πλέον πιο νότια και ανατολικά ελαφρά αποδυναμωμένη, προκάλεσε τεράστιες πλημμύρες, αποκλεισμούς και εκκενώσεις χωριών, ανυπολόγιστες καταστροφές σε κτίρια, υποδομές και καλλιέργειες, καθώς και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Καρδίτσα, Μαγνησία, Φθιώτιδα και χθες σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Λευκάδα.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Φάρσαλα και Μουζάκι Καρδίτσας.

Θέμα:
Κυκλώνας Ιανός (114)
Tags:
Νίκος Χαρδαλιάς, κακοκαιρία Ιανός, κυκλώνας Ιανός, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Στερεά Ελλάδα, Φθιώτιδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK