03:56 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (107)
0 0 0
Βρείτε μας

Μέχρι στιγμής 135 αιτούντες άσυλο έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, ενώ πάνω από 5.000 άτομα βρίσκονται στη νέα δομή/

Στο δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης βρέθηκαν ξανά το πρωί του Σαββάτου οι τέσσερις ενήλικες από τους έξι κατηγορούμενους Αφγανούς που κατηγορούνται για τον εμπρησμό του ΚΥΤ της Μόριας το βράδυ της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Πέμπτη είχαν πάρει 48ωρη προθεσμία και τους είχε οριστεί δικηγόρος από το δημόσιο, ενώ χθες ζήτησαν να αντικατασταθεί ο δικηγόρος τους, και θα οδηγηθούν ξανά στον εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Χρυσοχοΐδης: Μέχρι το Πάσχα θα φύγουν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο

Έως το Πάσχα θα έχουν φύγει από τη Λέσβο όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Θα φύγουν όλοι» διαβεβαίωσε ο υπουργός σε δηλώσεις του στη βρετανική «Guardian», και συμπλήρωσε πως «από τους σχεδόν 12.000 πρόσφυγες που υπάρχουν εδώ σήμερα, προβλέπω πως 6.000 θα μεταφερθούν μέχρι τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα. Οι κάτοικοι αυτού του νησιού έχουν περάσει πολλά. Έχουν επιδείξει μεγάλη υπομονή». 

Επέμεινε πως είναι απαραίτητη η μεταφορά των πυρόπληκτων προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή που έχει δημιουργηθεί, ενώ αναφέρθηκε και σε άτομα και ομάδες που τους αποθαρρύνουν από το να μπουν στη δομή. 

«Υπάρχουν ομάδες Αφγανών και, φοβάμαι, ακόμη και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που ενθαρρύνουν χιλιάδες άτομα να μην μπουν» δήλωσε ο υπουργός και προσέθεσε: «Δεν είναι θέμα προς διαπραγμάτευση. Θα φύγουν από το νησί και θα πρέπει να περάσουν από αυτή τη νέα δομή και να λάβουν τα απαραίτητα έγγραφα πρώτα».
Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (107)
Tags:
προσφυγόπουλα, πρόσφυγας, πρόσφυγες, εμπρηστής, εμπρησμός, δομή μεταναστών, μετανάστης, μετανάστες, Λέσβος, ΚΥΤ Μόριας, Μόρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK