20:34 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (107)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προανήγγειλε το κλείσιμο της δημοτικής δομής του Καρά Τεπέ στα τέλη του έτους.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αναμένεται να ανακοινώσει –με επιστολή του στον Δήμο Μυτιλήνης– το τέλος της δημοτικής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Όπως σημείωσε ο ίδιος στο τοπικό μέσο stonisi.gr, πρόκειται για ειλημμένη απόφαση. Όσον αφορά στο πότε θα κλείσει, δήλωσε πως «η τελευταία μέρα της λειτουργίας του θα είναι η 31η Δεκεμβρίου».

Θα κλείσει «έχοντας ολοκληρώσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το έργο της αντιμετώπισης της σοβαρής κρίσης που προκάλεσε η πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας». 

Χαρακτήρισε τη Μόρια «ένα κακό παρελθόν», ενώ ενημέρωσε πως σύντομα θα αποφασιστεί και το μέλλον του κυρίως χώρου, του παλιού στρατοπέδου που ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Από τον Δήμο Μυτιλήνης, με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, περιμένουμε δυο πράγματα όσο πιο γρήγορα γίνεται: τη μελέτη ανασύστασης του καμένου και κατεστραμμένου ελαιώνα γύρω από τον κυρίως καταυλισμό της Μόριας, και την εισήγησή του σχετικά με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών των ελαιώνων αυτών τόσο για τη χρήση τους ως καταυλισμός όσο και για τη ζημιά που υπέστησαν οι ιδιοκτήτες τους από την πυρκαγιά. Το ίδιο, μέσω του Δήμου Μυτιλήνης, θα γίνει και για τις αποζημιώσεις των επιχειρηματιών που δεν λειτούργησαν κατά μήκος του κατειλημμένου δρόμου τις τελευταίες 10 μέρες».
Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (107)
Tags:
μετανάστες, πρόσφυγες, Νότης Μηταράκης, Λέσβος, Καρά Τεπέ, Μόρια, φωτιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK