22:55 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, παραιτήθηκε αδυνατώντας να επιτελέσει το έργο υπό τις νυν υπάρχουσες συνθήκες εργασίας.

Το βράδυ της Δευτέρας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, υπέβαλε σύσσωμο την παραίτησή του.

Σε επιστολή τους προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τα μέλη του ΔΣ σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί περί το Ειδικό Πρόγραμμα του ΥΠΠΟΑ για την Ενίσχυση της Κινηματογραφικής Κοινότητας καθιστούν αδύνατη την περαιτέρω λειτουργία του σώματος.

Μάλιστα, στην επιστολή τους επισημαίνουν «τις διαρκείς συκοφαντικές και προσβλητικές επιθέσεις, που έχουμε δεχθεί από συνδικαλιστικούς φορείς κινηματογραφιστών αλλά και φυσικά πρόσωπα του χώρου, τις προσφυγές τους σε εθνικές και διεθνείς αρχές, τις δηλώσεις τους περί ομαδικών προσφυγών στη Δικαιοσύνη, τις αθλιότητες που αναρτούν στο διαδίκτυο, σχετικά υποβολιμιαία δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες και εφημερίδες», ενώ το Κέντρο ακόμη, δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και επιτυχώς ιδίως μάλιστα ευρισκόμενο αντιμέτωπο με ένα πρόγραμμα 1.400 αιτήσεων, που εντός μηνός έπρεπε να διεκπεραιωθεί, όταν ετησίως διαχειρίζεται με δυσκολία 300 περίπου προτάσεις και αυτές με καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με το ΕΚΚ, υπό τις συνθήκες αυτές η παραίτηση τώρα είναι για τα μέλη του ΔΣ μονόδρομος «όπως και η άρνησή μας να εγκρίνουμε την εκταμίευση από το Κέντρο έστω και ενός ευρώ από την παρασχεθείσα χρηματοδότηση του ΥΠΠΟΑ, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα περί των οποίων θα αποφανθούν τελικά τα δικαστήρια, μετά από πολυετείς όμως ταλαιπωρίες όλων των εμπλεκόμενων».

«Ευχόμενοι κάθε επιτυχία στο έργο σας, ευχαριστούμε για την έως τώρα συνεργασία μας» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση, με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη με απαντητική της επιστολή, να κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις.

Tags:
επιστολή, Λίνα Μενδώνη, Υπουργείο Πολιτισμού, πολιτισμός, Διοικητικό Συμβούλιο, παραίτηση, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, κινηματογράφος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK