20:59 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανήσυχος ως προς την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην περιφέρεια Αττικής, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Για πίεση στο σύστημα υγείας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

«Υπάρχει ανησυχία καθώς για πρώτη φορά υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας ενώ παρά τα μέτρα παραμένει ισχυρή η παρουσία του ιού» είπε ο κ. Πέτσας μιλώντας στο ΘΕΜΑ Radio.

Σχετικά με την πιθανότητα επιβολής lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι οι ειδικοί σκέφτονται πολλά εναλλακτικά μέτρα που προτείνουν.

«Από την αρχή δεν έχουμε αποκλείσει τοπικό lockdown για να φέρουμε προς τα κάτω την καμπύλη της υγείας. Τοπικά lockdown έχουν ληφθεί το προηγούμενο διάστημα, έχουμε εμπειρία. Αν χρειαστεί αυτό να γίνει, θα γίνει αλλά δεν είμαστε εκεί ακόμα. Δεν είμαστε εκεί, μακάρι να μην φτάσουμε εκεί, είναι στο χέρι μας. Για να μη φτάσουμε, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τηρήσουμε τα μέτρα» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Επίσης, ανέφερε ότι τα μισά από τα ενεργά κρούσματα είναι στην Αττική και τα μισά από αυτά είναι στο κέντρο με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων με μεταναστευτικό και προσφυγικό προφίλ.

«Με μηνύματα στις γλώσσες τους και με περισσότερους ελέγχους προσπαθούμε να περιορίσουμε το πρόβλημα» δήλωσε.

Περί ελληνοτουρκικών

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι οι κυρώσεις θα υιοθετηθούν από το ευρωπαϊκό συμβούλιο.

«Το θέμα είναι το πότε θα εφαρμοστούν» είπε και πρόσθεσε ότι «είναι ένα πολύ κομβικό ευρωπαϊκό συμβούλιο. Πρέπει να σταλεί μήνυμα πυγμής και όχι αδυναμίας. Ή θα υπάρξει έμπρακτη αποκλιμάκωση ή θα υπάρξουν κυρώσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία αναδιπλώθηκε όταν είδε ότι η ΕΕ ήταν αποφασιστική.

«Όταν η Ευρώπη έχει αξιόπιστη απειλή και μπορεί να τη βάλει στο τραπέζι, έχει αποτελέσματα» τόνισε.

Ερωτηθείς για τις διερευνητικές επαφές είπε ότι το βασικό είναι αν θα συναινέσει η Τουρκία για διερευνητικές επαφές.

«Το θέμα είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Δεν υπάρχει περιθώριο για να μπουν άλλα ζητήματα» υπογράμμισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε, επίσης, ότι αναμένονται τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης ανάμεσα στον Ταγίπ Ερντογάν, την Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ.

«Ήμασταν κοντά να ανακοινωθούν οι διερευνητικές επαφές και τις προηγούμενες ημέρες, αλλά πρέπει να είναι έτοιμες και οι δύο πλευρές. Εμείς ήμασταν έτοιμοι και είχαμε ανακοινώσει τη δική μας αντιπροσωπεία» συμπλήρωσε.

Εκτίμησε δε ότι υπάρχει έμπρακτη αποκλιμάκωση και το αποτέλεσμα του ευρωπαϊκού συμβουλίου πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να διασφαλίζεται ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Tags:
πανδημία, Τουρκία, Ελλάδα, Αττική, lockdown, κορονοϊός, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK