01:13 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε «σπάσει» τα ισόβια για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Να δικαστεί εκ νέου η υπόθεση για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ως προς την ποινική μεταχείριση του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, προτείνει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Δημητριάδου, τασσόμενη υπέρ της αναίρεσης της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. 

Η υπόθεση έφθασε στο ανώτατο δικαστήριο μετά την αναίρεση που είχε ζητήσει ο ίδιος ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, όταν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον Επ. Κορκονέα από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, που τον καταδίκασε σε 13 χρόνια κάθειρξη, σπάζοντας έτσι τα ισόβια και ανοίγοντας την πόρτα της φυλακής για τον καταδικασθέντα.

Η διαδικασία στον Άρειο Πάγο, όπως αναφέρει η kathimerini.gr, φορτίστηκε όταν ο συνήγορος του Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, υπέβαλε ένσταση υποστηρίζοντας ότι οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν τον λόγο.

Ακολούθησαν υψηλοί τόνοι των των δικηγόρων της πλευράς Γρηγορόπουλου που χαρακτήρισαν καταχρηστική, προκλητική και υποβολιμαία την ένσταση. Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει επί της ένστασης.

Tags:
ποινή, Άρειος Πάγος, Επαμεινώνδας Κορκονέας, Αλέξης Γρηγορόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK