10:36 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Βανδαλισμοί συρμών που πρόκειται να ξεκινήσουν τα πρωινά δρομολόγια του ΗΣΑΠ οδηγούν σε καθυστερήσεις και κατ’ επέκταση σε συνωστισμό στις αποβάθρες, αναφέρει η ΣΤΑΣΥ.

Για «προφανώς οργανωμένο σχέδιο» βανδαλισμών συρμών που προγραμματίζονται για τα πρώτα πρωινά δρομολόγια κάνει λόγο η ΣΤΑΣΥ συνδέοντας τις επιθέσεις αυτές με τον συνωστισμό στις αποβάθρες του ΗΣΑΠ.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναγνωρίζει ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, κυρίως τις πρωινές ώρες κάτι που οδηγεί σε συνθήκες συνωστισμούς. 

«Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα προφανώς οργανωμένο σχέδιο συχνότατων επιθέσεων- βανδαλισμών (σπάσιμο τζαμιών σε πόρτες και παράθυρα συρμών) συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν οι συρμοί βρίσκονται παρκαρισμένοι σε διάφορους σταθμούς ή επίσταθμους του δικτύου της γραμμής 1, προκειμένου κάθε πρωί να ξεκινήσουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού τους έργου» αναφέρει.

Συνεχίζει τονίζοντας ότι εκτός από οικονομική επιβάρυνση, οι ζημιές προκαλούν και προβλήματα στην εύρυθμη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου.

«Οι συρμοί που δέχονται τις επιθέσεις πρέπει να αποσυρθούν από την κυκλοφορία για να επισκευαστούν, με αποτέλεσμα ως ότου καταστεί δυνατή η αντικατάστασή τους από διαθέσιμους εφεδρικούς  να προκαλούνται δυσλειτουργίες στην εκτέλεση των δρομολογίων με αναπόφευκτη αύξηση των χρονοαποστάσεων και κατ΄ επέκταση την πρόκληση συνωστισμού τόσο στις αποβάθρες όσο και στο εσωτερικό των συρμών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η ΣΤΑΣΥ έχει ζητήσει επιπλέον μέτρα για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων και εντοπισμό των ατόμων που προκαλούν τις ζημιές «και παράλληλα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών με την πρόκληση συνθηκών συνωστισμού στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής». 

Ακόμα, σημειώνει ότι ενίσχυσε από τις 7 Σεπτεμβρίου τη συχνότητα των δρομολογίων και της γραμμής 1, επιτυγχάνοντας σε αυτή χρονοαποστάσεις έξι λεπτών τις ώρες αιχμής. Υπενθυμίζει ότι προωθείται με επείγουσες διαδικασίες ο διαγωνισμός για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό 14 συρμών 8ης γενιάς οι οποίοι έχουν ηλικία άνω των 35 ετών.

Tags:
κορονοϊός, συνωστισμός, ΜΜΜ, ΣΤΑΣΥ, ΗΣΑΠ, ηλεκτρικός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK