12:17 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1152)
0 01
Βρείτε μας

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Ευαγγελισμό εξέθεσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου, αναφέροντας πως η Μονάδα του έχει σχεδόν γεμίσει, όπως και το τμήμα επειγόντων.

Την ελπίδα του να μη φτάσουμε στο σενάριο της επιλογής των ασθενών με κορονοϊό που θα νοσηλεύονται κι εκείνων που θα επιστρέφουν στο σπίτι τους –λόγω μη ύπαρξης κλινών– εξέφρασε ο κ. Σπύρος Ζακυνθινός, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, σημειώνοντας βέβαια πως είμαστε μακριά από αυτό το σενάριο. 

Ο κ. Ζακυνθινός και άλλα μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου συνέταξαν επιστολή προς τη διοίκηση εκφράζοντας την ανησυχία τους για την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Ενημέρωσε πως προς το παρόν δεν έχουν δημιουργηθεί συνθήκες ασφυξίας στο νοσοκομείο, «αλλά φοβόμαστε για τα χειρότερα».

«Υπάρχει μία διαρκής αύξηση ατόμων που νοσούν (σ.σ. και πάνε στο νοσοκομείο). Η ΜΕΘ έχει σχεδόν γεμίσει, το τμήμα επειγόντων περιστατικών (σ.σ. δέχεται περιστατικά COVID), που έχει σχεδόν 100 κρεβάτια, έχει σχεδόν γεμίσει».

Επί του ιδίου ζητήματος προσέθεσε πως «σε κάθε εφημερία, ανά τετραήμερο δηλαδή, μπαίνουν στο νοσοκομείο 20-25 θετικοί. Σε αυτό το διάστημα δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν τόσα κρεβάτια» παρατήρησε. 

Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, «θα πρέπει να μπει όριο» σχετικά με την εξυπηρέτηση περιστατικών κορονοϊού έκρινε, και ενημέρωσε πως έχουν κλείσει τρεις πτέρυγες του νοσοκομείου για να μπορέσει να ανοίξει η κλινική COVID.

«Αν κλείσουν κι άλλες, οι υπόλοιπες λειτουργίες θα πάνε πίσω» τόνισε, επανέλαβε, όμως, πως τα πράγματα πάνε ακόμη καλά.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1152)
Tags:
κρούσματα, ΜΕΘ, ασθενείς, Ευαγγελισμός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK