09:25 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πανελλαδική απεργία κήρυξαν οι νοσοκομειακοί γιατροί για την Πέμπτη (24/09) και διεκδικούν «ουσιαστική ενίσχυση του συστήματος Υγείας».

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη (24/09) και ζητά, μεταξύ άλλων, «ουσιαστική ενίσχυση του συστήματος Υγείας» εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Ακόμα, η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης καθώς και μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων.

Επίσης, μεταξύ των αιτημάτων της ΟΕΝΓΕ περιλαμβάνεται η ανάπτυξη και στελέχωση 3.500 κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Επιπλέον, οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν την επίταξη των δομών Υγείας του ιδιωτικού τομέα καθώς και άμεση πληρωμή του συνόλου των εφημεριών τους.

Τέλος, την Πέμπτη (24/09), έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι, με κεντρικό σύνθημα το «δεν θα γίνουμε επικίνδυνοι για τους ασθενείς μας».

Tags:
ΟΕΝΓΕ, 24ωρη απεργία, απεργία, γιατροί, νοσοκομεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK