04:32 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1000)
0 01
Βρείτε μας

«Είναι στο χέρι μας να το αποτρέψουμε. Δεν είναι μοιραίο και απαραίτητο να γίνει lockdown» δηλώνει ο Aλκιβιάδης Βατόπουλος, καλώντας, παράλληλα, σε προσοχή στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας.

Έντονη ανησυχία για τη διασπορά του κορονοϊού στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας επικρατεί, σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Aλκιβιάδη Βατόπουλο.

Μιλώντας στο MEGA για την κατάσταση ο καθηγητής συνέστησε στους πολίτες να κυκλοφορούν μόνο όταν είναι απαραίτητο, να προσπαθήσουν να αποφύγουν σημεία όπου υπάρχει συνωστισμός, να φορούν πάντοτε τη μάσκα τους αλλά και να απολυμαίνουν τα χέρια τους. 

Η μάσκα έχει βοηθήσει όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων είπε ο κ. Βατόπουλος, όμως πολλή προσοχή χρειάζεται σε περιοχές της Αθήνας που είναι πυκνοκατοικημένες. Αναφερόμενος ειδικότερα στον μεταναστευτικό πληθυσμό του κέντρου τόνισε πως οι άνθρωποι ζουν σε πολύ κακές συνθήκες και πολλοί μαζί στο ίδιο σπίτι. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε στη δική τους γλώσσα να τους περάσουμε το μήνυμα να μην συνωστίζονται σε πλατείες και να κατανοήσουν το πρόβλημα, συμπλήρωσε.

Στο χέρι μας να αποτρέψουμε το lockdown

Ο κ. Βατόπουλος μίλησε και για το ενδεχόμενο επιβολής ενός lockdown στην Αττική, επισημαίνοντας πως είναι στο χέρι μας να αποτραπεί αυτό το σενάριο.

«Είναι στο χέρι μας να το αποτρέψουμε. Δεν είναι μοιραίο και απαραίτητο να γίνει lockdown. Εάν καταφέρουμε να συντονιστούμε, η οργανωμένη πολιτεία και οι πολίτες τότε μπορούμε να το αποτρέψουμε».

Σχολεία

Ο καθηγητής εξέφρασε, παράλληλα, τον προβληματισμό του σχετικά με τις καταλήψεις στα σχολεία όπου παρατηρούνται περιστατικά συγχρωτισμού μεταξύ των μαθητών.

Αν τα παιδιά είναι σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση χωρίς μάσκες, τότε υπάρχει πρόβλημα είπε ο κ. Βατόπουλος.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1000)
Tags:
lockdown, Αττική, κρούσματα, Αθήνα, κορονοϊός, Αλκιβιάδης Βατόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK