03:24 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1119)
0 01
Βρείτε μας

Την ανησυχία του για την αύξηση των ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον διπλασιασμό των ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων, κρούει ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Όπως τόνισε, ένας από τους βασικούς λόγους που γίνεται προσπάθεια μείωσης των κρουσμάτων και της διασποράς του κορονοϊού είναι ότι το «Σύστημα Υγείας δεν είναι στα καλά του» σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και όπως υπογράμμισε, «οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί».

«Οι γιατροί είναι πάρα πολύ καλοί, αλλά οι υποδομές ελλιπείς» σημείωσε ο κ. Δερμιτζάκης.

Όσον αφορά για τον συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς και την κατάσταση στα σχολεία, με τους αριθμούς των μαθητών ανά τάξη, ο κ. Δερμιτζάκης ανέφερε ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε το κάθε μέτρο με το άλλο και εξήγησε το σκεπτικό των επιστημόνων.

«Σε περιπτώσεις με συνωστισμούς όπως είναι τα λεωφορεία ή τα 25 παιδιά ανά τάξη, ορίζονται κάποια έξτρα μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας για προστασία. Σε κάθε δραστηριότητα δηλαδή, γίνεται προσπάθεια να υπάρξει ισορροπία μεταξύ της ίδιας της ύπαρξης της δραστηριότητας και της δυνατότητας εφαρμογής των μέτρων. Προφανώς θα ήταν καλύτερα αν υπήρχε η δυνατότητα να είναι στην τάξη και τρία μόνο παιδιά, αλλά δεν υπάρχουν οι υποδομές» σχολίασε.

Όπως επισήμανε, «αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι Δημόσια Υγεία και όχι να προστατεύουμε τον καθένα ξεχωριστά, διότι στην κοινότητα αυτό είναι αδύνατο».

«Αν μια δραστηριότητα είναι πολύ επικίνδυνη, υπάρχει η δυνατότητα να τη σταματήσουμε, αλλά δεν σταματάμε τα πάντα» κατέληξε.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1119)
Tags:
νοσοκομεία, ΜΕΘ, μέτρα προστασίας, Μέτρα, μάσκα προστασίας, μάσκα, COVID-19, πανδημία, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK