13:36 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Σε δύο ορθογραφικά λάθη υπέπεσαν τα ΕΛΤΑ σε επετειακό γραμματόσημο για τη Μάχη των Θερμοπυλών, η κυκλοφορία του οποίου καθυστέρησε.

Την καθυστέρηση της κυκλοφορίας της Αναμνηστικής Σειράς Φεγιέ «2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών» -που είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου- ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Η σειρά θα κυκλοφορούσε μαζί με τη σειρά «2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών», στο πλαίσιο της καθιερωμένης έκδοσης αναμνηστικών σειρών γραμματοσήμων.

Στην ανακοίνωσή τους τα ΕΛΤΑ επικαλούνται «τεχνικούς λόγους» για την καθυστέρηση της κυκλοφορίας.

«Η έκδοση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων – Φεγιέ «2500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών», που είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει την ίδια ημερομηνία (σσ.22/9), θα καθυστερήσει, για τεχνικούς λόγους. Η νέα ημερομηνία κυκλοφορίας αυτής της Σειράς θα ανακοινωθεί σύντομα. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ζητούν συγγνώμη για την αναστάτωση» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των ΕΛΤΑ.

Τα ορθογραφικά λάθη στο επετειακό γραμματόσημο για τη Μάχη των Θερμοπυλών

Ωστόσο, η καθυστέρηση αυτή ενδεχομένως οφείλεται σε δύο ορθογραφικά λάθη που εντοπίστηκαν σε ένα από τα γραμματόσημα.

Συγκεκριμένα, στη φράση «ω ξειν’, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» (Ω, ξένε διαβάτη που περνάς, ανάγγειλε στους Λακεδαιμόνιους ότι ταφήκαμε εδώ, υπακούοντας στα προστάγματά τους) που αναγράφεται στο ένα από τα γραμματόσημα, η μεν μετοχή «πειθόμενοι» γράφεται λανθασμένα «πειθώμενοι», ενώ στην αντωνυμία «κείνων», αντί για «ει» είχε γραφεί με «οι».

Ορθογραφικά λάθη σε γραμματόσειμο επαιτειακής σειράς των ΕΛΤΑ
© Φωτογραφία : Ελληνικά Ταχυδρομεία
Ορθογραφικά λάθη σε γραμματόσειμο επαιτειακής σειράς των ΕΛΤΑ

Πάντως, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, όπως και ήταν προγραμματισμένο, κυκλοφόρησε κανονικά η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων – Φεγιέ «2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας».

Tags:
γραμματόσημο, καθυστέρηση, τυπογραφικό λάθος, ΕΛΤΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK