01:46 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (898)
0 02
Βρείτε μας

Το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 342 νέα κρούσματα της COVID-19, ενώ οι νεκροί από την πανδημία ανέρχονται συνολικά σε 366.

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας αναφέρθηκε στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας.

«Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση επιδημιολογικά, έχουμε αρνητικά αριθμητικά αλλά και ποιοτικά στοιχεία της πανδημίας, κυρίως στην Αττική» σημείωσε ο ειδικός και στη συνέχεια εξήγησε πως ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι οι εστίες στο κέντρο της Αθήνας, οι παραθεριστές που επέστρεψαν από περιοχές με μεγάλο φορτίο και τα σχολεία που άνοιξαν.

Πάντως, ο λοιμωξιολόγος έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως είμαστε σε πορτοκαλί συναγερμό, δεν είναι κόκκινος, δεν είμαστε σε φάση lockdown, αλλά η κατάσταση χρειάζεται επαγρύπνηση.

Αναφερόμενος στα κυβερνητικά μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς, επεσήμανε πως έχουν ήδη δώσει κάποια επίδραση στην επιδημία, ενώ διαπιστώνεται «μια σχετική σταθεροποίηση, βέβαια σε υψηλά νούμερα.

«Εάν τα μέτρα συνεχίσουν να αποδίδουν κι αν προσθέσουμε και νέα μέτρα που ενδεχομένως θα προσθέσουμε, τότε θα δούμε μια επιπέδωση της επιδημίας, που είναι το πρώτο βήμα πριν την κάμψη» εξήγησε ο ειδικός.

«Είμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο χτυπά όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλο τον κόσμο. Είναι δύσκολη η κατάσταση επιδημιολογικά, αλλά προς το παρόν είναι διαχειρίσιμη» συμπλήρωσε ο Νίκος Σύψας.

Όσον αφορά στην πορεία των ερευνών για το εμβόλιο, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «θα πάμε μέχρι την άνοιξη, τις αρχές καλοκαιριού με τον κορονοϊό».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (898)
Tags:
μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, κρούσμα, lockdown, Αττική, Αθήνα, COVID-19, κορονοϊός, Νίκος Σύψας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK