09:41 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1015)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε στο μήνυμά του ότι από τη μεθεπόμενη εβδομάδα μπαίνουν σε κίνηση 100 νέα λεωφορεία.

Δρομολόγια αστικών συγκοινωνιών ξεκινούν σε δύο εβδομάδες 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό για την πύκνωση των συχνοτήτων προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ελέω κορονοϊού. Τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ «έρχονται» μαζί με τους οδηγούς τους

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα, χρειάζονται περισσότερα οχήματα και συχνότερα δρομολόγια.

«Οι έκτακτοι καιροί επιβάλλουν έκτακτα μέτρα. Έτσι, από την μεθεπόμενη εβδομάδα 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση και άλλα 400 έως το τέλος του χρόνου». 

Τα 100 αυτά λεωφορεία θα ανήκουν στα ΚΤΕΛ με τα οποία το Υπουργείο Υποδομών έχει υπογράψει προσύμφωνο συνεργασίας που προβλέπει συνολικά 200 λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Τα υπόλοιπα 100 θα δρομολογηθούν έως το τέλος Νοεμβρίου και τα 300 λεωφορεία με leasing, θα έρθουν σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους.

Η πρόθεση για τη δρομολόγηση λεωφορείων των ΚΤΕΛ στις αστικές συγκοινωνίες είχε ανακοινωθεί από τις αρχές του έτους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υποδομών μέχρις τέλος Νοεμβρίου στις αστικές συγκοινωνίες θα έχουν δρομολογηθεί τα 1.300 λεωφορεία, ενώ μέχρι τέλος του έτους θα προστεθούν σταδιακά με leasing άλλα 300, σύνολο 1.600.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1015)
Tags:
συνωστισμός, κορονοϊός, ΟΑΣΑ, λεωφορείο, ΚΤΕΛ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK