09:16 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1014)
0 01
Βρείτε μας

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλέστηκε ανάμεσα στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής λόγω των δυσμενών εξελίξεων στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησαν έκτακτη σύσκεψη κατόπιν σύγκλησης του προέδρου του ΙΣΑ και περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη λόγω των δυσμενών εξελίξεων όσον αφορά την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες διατύπωσαν την έντονη ανησυχία τους για τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και τόνισαν την ανάγκη για τη σωστή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον νέο ιό.

Παράλληλα, συζητήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για το πώς θα θωρακιστεί περεταίρω το Λεκανοπέδιο. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε λόγος για έμφαση στα σχολεία και σε χώρους εργασίας υψηλής επικινδυνότητας, όπως, παραδείγματος χάριν, οι χώροι επεξεργασίας κρέατος.

Όσον αφορά τα «Rapid test PCR» που αποτελούν γρήγορα τεστ κορονοϊού, φαίνεται, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, ότι είναι αξιόπιστα και μπορούν να αποτελέσουν μια αξιόπιστη και γρήγορη λύση έγκαιρης διάγνωσης.

Εν κατακλείδι, αποφασίσθηκε να δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος με οδηγίες για τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις σχετικά με το πώς θα πρέπει να ενεργήσουν αν εντοπιστεί ύποπτο κρούσμα του νέου ιού.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1014)
Tags:
νοσοκομεία, ΜΕΘ, Γιώργος Πατούλης, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, κρούσματα, κρούσμα, Αττική, Περιφέρεια Αττικής, μέτρα προστασίας, σύσκεψη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK