11:45 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1732)
0 11
Βρείτε μας

Τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει το μοντέλο της Σουηδίας στη διαχείριση της πανδημίας εξήγησε ο καθηγητής του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος.

Τις διαφορές ανάμεσα σε Ελλάδα και Σουηδία που δεν επιτρέπουν στη χώρα μας να ακολουθήσει ένα παρόμοιο μοντέλο διαχείρισης του κορονοϊού, εξηγεί ο καθηγητής του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτησή του στο Facebook. 

«Οι δύο χώρες έχουν διαφορετική κοινωνική δομή. Στη Σουηδία ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του πληθυσμού ζει μόνο του, ενώ στην Ελλάδα μόλις το 30%» τονίζει και εξηγεί «στη Σουηδία εφαρμόστηκε από νωρίς η τηλεργασία, ενώ και ο τρόπος μετακίνησης των Σουηδών διαφέρει, καθώς προτιμούν το ποδήλατο από τη χρήση ΜΜΜ».

Παράλληλα, κάνει σαφές πως όλοι πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα προκειμένου να αποφευχθεί ένα δεύτερο lockdown, τόσο από την πλευρά της Πολιτείας όσο και των πολιτών.

«Οι συμπεριφορές των δημόσιων προσώπων πρέπει να είναι αντίστοιχες με αυτές που η πολιτεία ζητά να έχουν οι πολίτες. Δηλαδή είναι επιτακτικό να έχουμε οριζόντια εφαρμογή των μέτρων, χωρίς εξαιρέσεις. Και επίσης χρειάζεται εθνικό σχέδιο και συνεννόηση. Έτσι θα αποφύγουμε το δεύτερο lockdown.Ούτε με μετάθεση ευθυνών από την πολιτεία στους πολίτες και από τους πολίτες στην πολιτεία. Ούτε αναζητώντας να αντιγράψουμε χώρες όπως η Σουηδία, χωρίς να είμαστε Σουηδοί ή να έχουμε τις υποδομές της Σουηδίας» σημειώνει.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1732)
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, Σουηδία, Ελλάδα, Ηλίας Μόσιαλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK