06:30 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 50
Βρείτε μας

Κύκλοι του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού αναφέρουν στο Sputnik ότι το επικρατέστερο σενάριο επανέναρξης των πτήσεων από τη Ρωσία τοποθετείται χρονικά την 1η Οκτωβρίου. 

Από την 1η Οκτωβρίου οι ελληνικές αρχές είναι έτοιμες να υποδεχθούν Ρώσους τουρίστες.

«Μετά από διαπραγματεύσεις, έχουμε δηλώσει ρητά στη ρωσική πλευρά ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε να υποδεχόμαστε Ρώσους τουρίστες. Αν δεν αλλάξει κάτι από την πλευρά τους, οι πτήσεις ξεκινούν τότε» αναφέρουν στο Sputnik, πηγές του Υπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο σχεδιασμός που έχει γίνει αφορά σε πρώτη φάση, μια πτήση την εβδομάδα με 500 άτομα.

Οι ίδιες πηγές εξέφρασαν ότι οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο νωρίτερα και ειδικότερα από τον τρέχοντα μήνα, ωστόσο, όπως αναφέρουν, λόγω τεχνικών δυσκολιών και καθυστερήσεων των διαπραγματεύσεων μεταξύ των συναρμοδίων υπηρεσιών, κατέληξαν τελικά στο «ορόσημο» της 1ης Οκτωβρίου.

Την είδηση για επανέναρξη των πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας έκανε γνωστή νωρίτερα σήμερα και η ελληνική πρεσβεία στη Ρωσία.

«Η Ελλάδα έχει ήδη ανοίξει τα σύνορά της σε Ρώσους πολίτες και έχει προσφερθεί να συνεχίσει τις πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας. Αναμένουμε απάντηση από τη ρωσική πλευρά. Η ημερομηνία της 1ης Οκτωβρίου προτάθηκε από τη ρωσική πλευρά» ανέφερε η ελληνική πρεσβεία στο Sputnik.
Tags:
πτήσεις, τουρισμός, Ρωσία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK